Wheat Blanc belgisk hvedemalt kan bruges til hvedeøl, lyse, lette øl, øl med lav eller ingen alkohol.
Wheat Blanc, Castle Malting, EBC 5
kr.18.00 – kr.315.00
Beskrivelse
Forbedrer den særegne smag af hvedeøl. Château Wheat Blanc malt er vigtigt for fremstilling af hvedeøl, men bruges også i bygmaltbaserede øl (3-5%) takket være dets proteinniveau, der giver øllet en god mundfylde og stabilt ølskum på toppen. Hvede har ingen ydre skaller, og har derfor færre tanniner end byg. Hvedemalt er mere klistrende end bygmalt på grund af det højere proteinindhold, og kan forårsage problemer i form af klumper, hvis ikke får en proteinpause under mæskning.
EBC: 3.5 – 5.5. Sat til gennemsnitlig 5. EBC er den internationale målestok for øllets farve.
Hvedeøl, lyse, lette øl, øl med lav eller ingen alkohol. Anbefalet max. andel: op til 35% af blandingen.
Opbevares tørt, mørkt og gerne under 22° C. Uvalset malt kan holde sig 2-3 år, men har du bestilt valset malt, er holdbarheden maksimalt ½ år.
Som hjemmebrygger anbefaler vi, at du benytter valset malt inden for 3 mdr., for at få det optimale udbytte af alle maltens egenskaber.
Yderligere information
Vægt | N/A |
---|---|
Størrelse | N/A |
Størrelse og valsning | 1 kg malt, 3 kg malt, 1 kg malt med valsning, 3 kg malt med valsning, 5 kg malt, 5 kg malt med valsning, 25 kg sæk |