Risskaller

Hjem » Shoppen » Risskaller

Risskaller

kr.20.00kr.35.00

Risskaller

Beskrivelse

Risskaller

Hvis du i dit bryg bruger meget hvede eller rug, så kan du tilføre risskaller til mæsken, for at undgå stuckmash. Det giver mest mening, hvis du benytter bryganlæg. Brug 3-5 % af maltmængden. Har du 5 kg malt, så bruger du 150-250 gram af det. De er en del af dette all-grain kit. Som netop er en hvedeøl.

Skaller bidrager hverken med farve, sukker eller smag. Hvis du blot rører rundt i mæsken, undgår du at den klumper sig sammen, som rug og hvede har tendens til. Når mæsken danner små klumper, bliver sukkeret ikke udvasket fuldt. Det medfører lavere mæskeeffektivitet og i sidste ende lavere brygeffektivitet.

Når man brygger med malttyper, der har tendens til at skabe masser af gelatinering under mæskning – hvede, havre og rug – kan risskaller bruges som en filtrerende forstærker. Ved at tilføje dem til mæsken skabes et sammensætning, der fremmer bedre gennemsivning af væsken. Denne praksis ligner nogle traditionelle bryggerier, der benyttede skallerne efter tærskning af hvede for at smide dem i mæsken for et bedre mæskeflow.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Størrelse

500 g, 1 kg

Go to Top