Blå måne blinker mellem blålys’ metaforer – All-grain øl kit Witbier 23 l.

kr.264.00kr.269.00

All-grain kit til brygning af 25 l. Witbier. Denne er overgæret.

Beskrivelse

All-grain øl kit Witbier.

Kongsted Hjemmebryg har været i laboratoriet for at fremtrylle et afkog, der er den værste pulverheks og kvaksalver værdig!!!

Hmm. Eller også har vi bare sat os ned og studeret arsenalet af malt, humle, gær og krydderier, og så prøvet at finde de forskellige smagsnuancer, der kunne spille sammen for at give os en spændende smagsoplevelse. Vi opfordrer dig på det kraftigste til at benytte lugtesancen samtidig med smagssancen, for duften af hjemmebryg får du ikke i fabriks- og masseproducerede øl.

Hvad er en Witbier?

Witbier, eller Belgian White Ale, er en forfriskende og ofte ufiltreret hvedeøl med oprindelse dybt forankret i Belgien. Witbier er kendt for sit tågede udseende og uklare natur, og er brygget med en betydelig andel umaltet hvede sammen med en blanding af krydderier, især koriander og appelsinskal. Denne kombination giver en unik og pikant karakter til øllet med en underspillet frugtig og krydret aroma. Witbier er traditionelt let i kroppen og har en let uklar, bleggul farve, ofte ledsaget af et bølgende hvidt hoved. Brugen af en specifik gærstamme bidrager til dens komplekse og forfriskende smagsprofil. Denne stilart, eksemplificeret af øl som Hoegaarden, er et dejligt og tilgængeligt valg for dem, der søger en smagfuld, citrusagtig og let krydret hvedeølsoplevelse. Dette All-grain øl kit Witbier lægger sig pænt op ad den rene stilart – blot lettere Kongstedificeret!

De Danske Øldommere udgiver med jævne mellemrum deres stilartsdefinitioner. Det er jo sådan set meget smart at udgive  sine egne definitioner, når man selv skal bedømme ud fra den! Makes sense. Witbier har fundet vej til den nyeste udgave af stilartsdefinitionerne. I denne kaldes den for Belgisk Wit. Du kan læse mere om det her: Danske Øldommere – stilarter

Denne opskrift indeholder:

  • Malt: Wheat Blanc, Torefied Flaked Oats, Pilsen, Maris Otter Ale, Torefied Wheat
  • Bitterhumle: Mittelfrüh
  • Tørgær: Mangrove Jack’s M21 Belgian Wit
  • Sød appelsinskal, korianderfrø
  • Irish moss til klaring
  • Risskaller kan forhindre stuck mash

Den færdige øls forventede karakteristika (øllets farve og konsistens kan godt variere lidt fra billedet):

  • Alcohol ABV: 5,2 %
  • Farve EBC: 8 (lys gylden)
  • Bitterhed IBU: 15 (mild bitterhed)

OBS: denne øl udvikler en optimal gæring ved 18 – 22°C.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Valsning

Ja, Nej

Go to Top