Doyoudowhatyoudo becauseyoudoityourself – All-grain øl kit Weissbier 23 l.

Hjem » Shoppen » Doyoudowhatyoudo becauseyoudoityourself – All-grain øl kit Weissbier 23 l.

Doyoudowhatyoudo becauseyoudoityourself – All-grain øl kit Weissbier 23 l.

kr.264.00kr.269.00

All-grain kit til brygning af 25 l. Weissbier. Denne er overgæret.

Beskrivelse

All-grain øl kit Weissbier. Hvedeøl er forklædt som flere understilarter.

Kongsted Hjemmebryg har været i laboratoriet for at fremtrylle et afkog, der er den værste pulverheks og kvaksalver værdig!!!

Hmm. Eller også har vi bare sat os ned og studeret arsenalet af malt, humle, gær og krydderier, og så prøvet at finde de forskellige smagsnuancer, der kunne spille sammen for at give os en spændende smagsoplevelse. Vi opfordrer dig på det kraftigste til at benytte lugtesancen samtidig med smagssancen, for duften af hjemmebryg får du ikke i fabriks- og masseproducerede øl.

Hvad er en Weissbier?

Weissbier, eller hvedeøl, har dybe rødder i den bayerske ølkultur og har været brygget i århundreder. Oprindeligt kendt som “weissbier” på grund af den uklare, hvide farve, blev denne øltype etableret som en regional specialitet i Bayern, Tyskland. I begyndelsen blev hvedeøl primært brygget af private bryggere og klostre. Den unikke gæring med bayersk hvedegær giver øllet sin karakteristiske frugtagtige og krydrede smag.

Bryggetraditionen blev yderligere populariseret af bryggerier som Franziskaner og Erdinger. Weissbier vandt international anerkendelse i det 20. århundrede, og dens friske smag og aromatiske kompleksitet gjorde den til en favorit blandt ølkendere over hele verden. I dag fortsætter weissbier med at være en højt skattet ølstil med en rig historie og en karakteristisk profil. For at øl kan kalde sig hvedeøl, skal hvedemalt fylde mere end halvdelen af opskriften. I dette All-grain øl kit Weissbier er det selvfølgelig også tilfældet.

De Danske Øldommere udgiver med jævne mellemrum deres stilartsdefinitioner. Det er jo sådan set meget smart at udgive  sine egne definitioner, når man selv skal bedømme ud fra den! Makes sense. 😉 Weissbier har fundet vej til den nyeste udgave af stilartsdefinitionerne. I denne er 3 stilarter godkendte. Du kan læse mere om det her: Danske Øldommere – stilarter

Denne opskrift indeholder:

  • Malt: Wheat Blanc, Chit Wheat Flakes, Pilsen, Cara Clair, Caramel Aromatic
  • Bitter-, smags- og aromahumle: First Gold og Mittelfrüh
  • Tørgær: Mangrove Jack’s M21 Belgian Wit
  • Irish moss til klaring
  • Risskaller kan forhindre stuck mash

Den færdige øls forventede karakteristika (øllets farve og konsistens kan godt variere lidt fra billedet):

  • Alcohol ABV: 4,8 %
  • Farve EBC: 11 (lys gylden)
  • Bitterhed IBU: 11 (meget mild bitterhed)

OBS: denne øl udvikler en optimal gæring ved 18 – 22°C.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Valsning

Ja, Nej

Go to Top