Cross segregational modified unity – All-grain øl kit Lager/pilsner 4/8/23 l.

kr.134.00kr.269.00

All-grain kit til brygning af en international lager/pilsner. Denne er undergæret.

Beskrivelse

All-grain øl kit Lager/pilsner.

Kongsted Hjemmebryg har været i laboratoriet for at fremtrylle et afkog, der er den værste pulverheks og kvaksalver værdig!!!

Hmm. Eller også har vi bare sat os ned og studeret arsenalet af malt, humle, gær og krydderier, og så prøvet at finde de forskellige smagsnuancer, der kunne spille sammen for at give os en spændende smagsoplevelse. Vi opfordrer dig på det kraftigste til at benytte lugtesancen samtidig med smagssancen, for duften af hjemmebryg får du ikke i fabriks- og masseproducerede øl.

Hvad er en Lager/pilsner?

Tysk og tjekkisk pilsner repræsenterer to distinkte variationer af den klassiske pilsnerøl, og selvom de deler rødder i Pilsen, Tjekkiet, er der betydelige forskelle. Den tyske pilsner, ofte kendt som “Pils” eller “Pilsner,” er kendetegnet ved sin mere markante humleprofil og tørre afslutning. Den tyske variant fremhæver traditionelt den rene bitterhed fra tyske humlesorter som Hallertau og Saaz, og den har en lysere farve end sin tjekkiske modstykke.

Tjekkisk pilsner, også kendt som “Pilsner Urquell,” er kendt for sin gyldne farve, bløde maltsmag og markante Saaz-humle, der giver en mere udtalt aroma og en mildere bitterhed. Den tjekkiske pilsner har en mere udtalt maltkarakter og en let sødme, hvilket resulterer i en mere afbalanceret og maltfremtrædende profil i forhold til den tyske pilsner. Disse forskelle illustrerer den unikke bryggetradition og smagspræference i hvert land. Med dette All-grain øl kit Lager/pilsner får du verdensøl, der er et sammensurium af forskellige pilsnertilgange – Kongsted-style!

De Danske Øldommere udgiver med jævne mellemrum deres stilartsdefinitioner. Det er jo sådan set meget smart at udgive  sine egne definitioner, når man selv skal bedømme ud fra den! Makes sense. Lager/pilsner har naturligvis fundet vej til den nyeste udgave af stilartsdefinitionerne. I denne er 12 underkategorier listet under mørk og lys Lager. Du kan læse mere om det her: Danske Øldommere – stilarter

Denne opskrift indeholder:

  • Malt: Pilsner, Pale, Wheat, Melano
  • Aroma- og bitterhumle: Hercules, Challenger
  • Tørgær: M84 Bohemian Lager
  • Irish moss til klaring

Den færdige øls forventede karakteristika (øllets farve og konsistens kan godt variere lidt fra billedet):

  • Alcohol ABV: 5 %
  • Farve EBC: 12 (gylden)
  • Bitterhed IBU: 23 (let bitter)

OBS: denne øl udvikler en optimal gæring ved 12° C i op til 20 dage, men kan benyttes ved temperaturer ved 10 – 15 ° C.

Vi anbefaler, at du oparbejder erfaring med ale-opskrifter, før du prøver kræfter med lager-/pilsner-opskrifter.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Batch

4 l. øl, 8 l. øl, 25 l. øl

Valsning

Ja, Nej

Go to Top