Trapped trappist tempted by twelve – All-grain øl kit Strong Belgian 4/8/23 l.

kr.144.00kr.284.00

All-grain kit til brygning af en strong belgian. Denne er overgæret.

Beskrivelse

All-grain øl kit Strong Belgian. Afledt af Strong Dark Belgian Ale (stærk mørk belgier).

Kongsted Hjemmebryg har været i laboratoriet for at fremtrylle et afkog, der er den værste pulverheks og kvaksalver værdig!!!

Hmm. Eller også har vi bare sat os ned og studeret arsenalet af malt, humle, gær og krydderier, og så prøvet at finde de forskellige smagsnuancer, der kunne spille sammen for at give os en spændende smagsoplevelse. Vi opfordrer dig på det kraftigste til at benytte lugtesancen samtidig med smagssancen, for duften af hjemmebryg får du ikke i fabriks- og masseproducerede øl.

Hvad er en Strong Belgian?

En Strong Dark Belgian Ale er et formidabelt og smagfuldt bryg, der er indbegrebet af belgiske brygtraditioners kunstnerskab. Karakteriseret ved sin dybe mahogni til ibenholt nuance, udstråler denne robuste ale en kompleks aroma af mørke frugter, karamel og belgisk gærkrydderi. Maltsødme, med rige toffee og chokoladenoter, definerer dens lækre smagsprofil. Den belgiske gærstamme bidrager med en symfoni af frugtagtige estere og varmende alkohol, hvilket skaber en harmonisk balance.

Med et højere alkoholindhold giver denne ale en varmende fornemmelse gennem svælget, hvilket gør den til en perfekt ledsager til tunge retter, ostebordet eller sågar pølsebordet. Nydes bedst ved en let forhøjet temperatur, omkring 10-13°C, giver en Strong Dark Belgian Ale en dybde, kompleksitet af det hævdvundne håndværk, der definerer belgisk bryggeri. Med dette All-grain øl kit Strong Belgian får du en kraftig, men dog behagelig øl, med spændende aromanoter fra råvarerne.

De Danske Øldommere udgiver med jævne mellemrum deres stilartsdefinitioner. Det er jo sådan set meget smart at udgive  sine egne definitioner, når man selv skal bedømme ud fra den! Makes sense. Strong Belgian er ikke konkret beskrevet, men er med i en massebetegnelse for mørk belgisk ale, og har ad den vej naturligvis fundet vej til den nyeste udgave af stilartsdefinitioner. De beskriver 2 varianter, men flere underkategorier brygges. Du kan læse mere om det her: Danske Øldommere – stilarter

Denne opskrift indeholder:

  • Malt: Pilsner, Munich, Crystal, Peated, Chocolate
  • Aroma- og bitterhumle: Challenger, Crystal
  • Tørgær: Brewly Belgian Abbey Ale
  • Rørsukker
  • Irish moss til klaring

Den færdige øls forventede karakteristika (øllets farve og konsistens kan godt variere lidt fra billedet):

  • Alcohol ABV: 7.2 %
  • Farve EBC: 55 ( mørk brun)
  • Bitterhed IBU: 24 (mild bitter)

OBS: denne øl udvikler en optimal gæring ved 18 – 22° C.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Batch

4 l. øl, 8 l. øl, 25 l. øl

Valsning

Ja, Nej

Go to Top