Readily reactivating red rainy regime – All-grain øl kit Irish Red Ale 4/8/23 l.

Hjem » Shoppen » Readily reactivating red rainy regime – All-grain øl kit Irish Red Ale 4/8/23 l.

Readily reactivating red rainy regime – All-grain øl kit Irish Red Ale 4/8/23 l.

kr.134.00kr.274.00

All-grain kit til brygning af en Irish Red ale. Denne er overgæret.

Beskrivelse

All-grain øl kit Irish Red Ale.

Kongsted Hjemmebryg har været i laboratoriet for at fremtrylle et afkog, der er den værste pulverheks og kvaksalver værdig!!!

Hmm. Eller også har vi bare sat os ned og studeret arsenalet af malt, humle, gær og krydderier, og så prøvet at finde de forskellige smagsnuancer, der kunne spille sammen for at give os en spændende smagsoplevelse. Vi opfordrer dig på det kraftigste til at benytte lugtesancen samtidig med smagssancen, for duften af hjemmebryg får du ikke i fabriks- og masseproducerede øl.

Hvad er en Irish red Ale?

Irish Red Ale har en historie, der er dybt forankret i Irlands bryggeritraditioner, der går tilbage til slutningen af det 19. århundrede. Stilen udviklede sig fra landets Pale Ale-tradition, hvor bryggere søger at skabe en særskilt irsk øl. Brugen af lokale råvarer, såsom irsk malt og humle, bidrog til dens unikke karakter. Smithwick’s, etableret i 1710, spillede en central rolle ved at popularisere stilen gennem sin ikoniske røde ale.

I midten af det 20. århundrede truede fremkomsten af masseproducerede pilsnere traditionelle ølstile, herunder Irish Red Ale. Bryggerbevægelsen i slutningen af det 20. århundrede genoplivede imidlertid interessen for traditionelle og regionale bryggerier, hvilket førte til en genopblussen af Irish Red Ales popularitet. I dag fortsætter håndværksbryggerier både i Irland og rundt om i verden med at brygge denne klassiske stil, der ærer dens historiske betydning og bevarer dens rige maltede profil. Dette All-grain øl kit Irish Red Ale lægger sig fint i slipstrømmen af dens forfædre, selv om de irske råvarer er erstattet af engelske og internationale dittoer.

De Danske Øldommere udgiver med jævne mellemrum deres stilartsdefinitioner. Det er jo sådan set meget smart at udgive  sine egne definitioner, når man selv skal bedømme ud fra den! Makes sense. 😉 Irish Red Ale har ikke fundet vej til den nyeste udgave af stilartsdefinitionerne, men den har faktisk tidligere været det. Hvorfor den pludselig ikke er anset værdig som stilart i Danmark, må stå hen i det uvisse.. Du kan læse mere om det her: Danske Øldommere – stilarter

Denne opskrift indeholder:

  • Malt: Pilsner, Red X, Caramel pils, Munich, Melano, Special B
  • Aroma-, smags- og bitterhumle: Jester, East Kent Golding, First Gold
  • Tørgær: Safale S-04
  • Irish moss til klaring

Den færdige øls forventede karakteristika (øllets farve og konsistens kan godt variere lidt fra billedet):

  • Alcohol ABV: 5.2 %
  • Farve EBC: 25 (rødlig/lys kobber)
  • Bitterhed IBU: 24 (mild bitterhed)

OBS: denne øl udvikler en optimal gæring ved 18 – 22° C.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Batch

4 l. øl, 8 l. øl, 25 l. øl

Valsning

Ja, Nej

Go to Top