Bilateral lonely togetherness in transit – All-grain øl kit Steam Beer 4/8/23 l.

kr.134.00kr.269.00

All-grain kit til brygning af en steam beer (California Common). Denne er overgæret.

Beskrivelse

All-grain øl kit Steam Beer. Et andet brugt betegnelse er California Common.

Kongsted Hjemmebryg har været i laboratoriet for at fremtrylle et afkog, der er den værste pulverheks og kvaksalver værdig!!!

Hmm. Eller også har vi bare sat os ned og studeret arsenalet af malt, humle, gær og krydderier, og så prøvet at finde de forskellige smagsnuancer, der kunne spille sammen for at give os en spændende smagsoplevelse. Vi opfordrer dig på det kraftigste til at benytte lugtesancen samtidig med smagssancen, for duften af hjemmebryg får du ikke i fabriks- og masseproducerede øl.

Hvad er en Steam Beer?

Steam beer, også kendt som California Common, er en karakteristisk amerikansk ølstil med en fascinerende historie. Med oprindelse i Californien under Gold Rush-æraen er denne unikke øl gæret med pilsnergær ved ale-temperaturer, hvilket skaber en hybrid mellem pilsner- og ale-karakteristika. Udtrykket “damp” menes at stamme fra den damplignende hvæsende lyd, der frembringes under gæringsprocessen, da åbne gæringsbeholdere almindeligvis blev brugt.

Dampøl har typisk en sprød og ren profil, der viser en toasty maltighed, en subtil frugtighed fra ale-gæren, som bruges i dag, og en mærkbar humlebitterhed. Brugen af Northern Brewer-humle er et fællestræk, der bidrager til dens jord- og træagtige smagsnoter. Den ravgule til lys kobberfarve og brusende kulsyre forstærker dens visuelle tiltrækningskraft.

Anchor Steam, brygget af Anchor Brewing Company i San Francisco, betragtes ofte som arketypen for denne stil. Steam beer legemliggør ånden fra amerikansk håndværksbrygning, der kombinerer tradition med innovation for at producere en forfriskende og smagfuld øl, der hylder Californiens brygningsarv.

De Danske Øldommere udgiver med jævne mellemrum deres stilartsdefinitioner. Det er jo sådan set meget smart at udgive  sine egne definitioner, når man selv skal bedømme ud fra den! Makes sense. Steam Beer har fundet vej til den nyeste udgave af stilartsdefinitionerne. Dette All-grain øl kit Steam Beer lægger sig fint op ad historien om California Common. Du kan læse mere om det her: Danske Øldommere – stilarter

Denne opskrift indeholder:

  • Malt: Pale, Crystal, Munich, Cara Clair, flaked oats
  • Bitter- , smags- og aromahumle: Northern Brewer, First Gold, Perle
  • Tørgær: Safale US-05
  • Sød orangeskal
  • Irish moss til klaring

Den færdige øls forventede karakteristika (øllets farve og konsistens kan godt variere lidt fra billedet):

  • Alcohol ABV: 5.4 %
  • Farve EBC: 23 (rav)
  • Bitterhed IBU: 31 (moderat bitter)

OBS: denne øl udvikler en optimal gæring ved 18 – 22° C.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Batch

4 l. øl, 8 l. øl, 25 l. øl

Valsning

Ja, Nej

Go to Top