Banshee beridled by brouhgtened beliefs – All-grain øl kit APA 4/8/23 l.

kr.134.00kr.279.00

All-grain kit til brygning af en american pale ale. Denne er overgæret.

Beskrivelse

All-grain øl kit APA. American Pale Ale.

Kongsted Hjemmebryg har været i laboratoriet for at fremtrylle et afkog, der er den værste pulverheks og kvaksalver værdig!!!

Hmm. Eller også har vi bare sat os ned og studeret arsenalet af malt, humle, gær og krydderier, og så prøvet at finde de forskellige smagsnuancer, der kunne spille sammen for at give os en spændende smagsoplevelse. Vi opfordrer dig på det kraftigste til at benytte lugtesancen samtidig med smagssancen, for duften af hjemmebryg får du ikke i fabriks- og masseproducerede øl.

Hvad er en APA?

American Pale Ale (APA) er en pale ale-stil udviklet i USA omkring 1980. American Pale Ales er typisk omkring 5% ABV og bruger masser af amerikansk humle (normalt Cascade). Amerikanske bryggede øl har en tendens til at bruge renere gær og amerikansk 2-radet malt, men det er specifikt amerikansk humle, der adskiller APA’er fra britiske og europæiske pale ale. Stilen er tættere på American India Pale Ale (IPA), hvilket slører linjerne, men IPA’er er stærkere og mere aggressivt humlede. Stilen er også tættere på en Amber Ale, men Amber Ale er mørkere og mere maltede på grund af brugen af krystalmalt, og ofte knapt så humlede. Dette All-grain øl kit APA er pænt humlet med amerikanske humletyper.

De Danske Øldommere udgiver med jævne mellemrum deres stilartsdefinitioner. Det er jo sådan set meget smart at udgive  sine egne definitioner, når man selv skal bedømme ud fra den! Makes sense. APA har fundet vej til den nyeste udgave af stilartsdefinitionerne. Du kan læse mere om det her: Danske Øldommere – stilarter

Denne opskrift indeholder:

  • Malt: Pilsner, Pale, Wheat, Vienna, Red X
  • Aroma-, smags- og bitterhumle: Summit, Cascade, Crystal
  • Tørgær: Safale US-05
  • Irish moss til klaring

Den færdige øls forventede karakteristika (øllets farve og konsistens kan godt variere lidt fra billedet):

  • Alcohol ABV: 5.2 %
  • Farve EBC: 12 (gylden)
  • Bitterhed IBU: 35 (bitter)

OBS: denne øl udvikler en optimal gæring ved 18 – 22° C.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Batch

4 l. øl, 8 l. øl, 25 l. øl

Valsning

Ja, Nej

Go to Top