Slow satisfying sanctimonious season – All-grain øl kit Saison 4/8/23 l.

kr.134.00kr.269.00

All-grain kit til brygning af en saison. Denne er overgæret.

Beskrivelse

All-grain øl kit Saison. Ofte benævnt Farmhouse Ale.

Kongsted Hjemmebryg har været i laboratoriet for at fremtrylle et afkog, der er den værste pulverheks og kvaksalver værdig!!!

Hmm. Eller også har vi bare sat os ned og studeret arsenalet af malt, humle, gær og krydderier, og så prøvet at finde de forskellige smagsnuancer, der kunne spille sammen for at give os en spændende smagsoplevelse. Vi opfordrer dig på det kraftigste til at benytte lugtesancen samtidig med smagssancen, for duften af hjemmebryg får du ikke i fabriks- og masseproducerede øl.

Hvad er en Saison?

Saison, en traditionel belgisk bondegårdsøl, har en fascinerende historie og karakteristiske kendetegn. Disse øl, der stammer fra den fransktalende region Vallonien, blev historisk brygget i bondehuse i de køligere måneder til senere forbrug af sæsonbestemte landarbejdere. Traditionelt blev Saisons brygget med en række forskellige korn, herunder byg, hvede og spelt, hvilket resulterede i en kompleks maltprofil. Brugen af belgiske gærstammer bidrog med frugtagtige og krydrede noter, mens tilføjelsen af unikke krydderier eller urter forstærkede øllets kompleksitet.

Saisons er kendt for deres forfriskende og sprudlende kvaliteter, som ofte giver en tåget øl. De kan variere i alkoholindhold, men giver generelt en tør finish. Moderne håndværksbryggere verden over har taget sæsonstilen til sig og eksperimenteret med forskellige ingredienser, mens de har bevaret dens rustikke bondegårdsoprindelse, hvilket sikrer en fortsat påskønnelse af denne alsidige og smagfulde øl. Dette All-grain øl kit Saison er, helt som den bør være, til den krydrede side som følge af gærens estere.

De Danske Øldommere udgiver med jævne mellemrum deres stilartsdefinitioner. Det er jo sådan set meget smart at udgive  sine egne definitioner, når man selv skal bedømme ud fra den! Makes sense. Saison har fundet vej til den nyeste udgave af stilartsdefinitionerne. I denne er 4 stilarter godkendte i kategorien lys, belgisk ale. Du kan læse mere om det her: Danske Øldommere – stilarter

Denne opskrift indeholder:

Den færdige øls forventede karakteristika (øllets farve og konsistens kan godt variere lidt fra billedet):

  • Alcohol ABV: 5.4 %
  • Farve EBC: 19 (rav)
  • Bitterhed IBU: 24 (let bitter)

OBS: denne øl udvikler en optimal gæring ved 26 – 32° C. Ved lavere temperaturer udvikles der færre, krydrede estere.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Batch

4 l. øl, 8 l. øl, 25 l. øl

Valsning

Ja, Nej

Go to Top