Ugliness pictorially depicted by mountains – All-grain øl kit Dark Belgian 4/8/23 l.

Hjem » Shoppen » Ugliness pictorially depicted by mountains – All-grain øl kit Dark Belgian 4/8/23 l.

Ugliness pictorially depicted by mountains – All-grain øl kit Dark Belgian 4/8/23 l.

kr.134.00kr.269.00

All-grain kit til brygning af en dark belgian. Denne er overgæret.

Beskrivelse

All-grain øl kit Dark Belgian. Afledt af Strong Dark Belgian Ale.

Kongsted Hjemmebryg har været i laboratoriet for at fremtrylle et afkog, der er den værste pulverheks og kvaksalver værdig!!!

Hmm. Eller også har vi bare sat os ned og studeret arsenalet af malt, humle, gær og krydderier, og så prøvet at finde de forskellige smagsnuancer, der kunne spille sammen for at give os en spændende smagsoplevelse. Vi opfordrer dig på det kraftigste til at benytte lugtesancen samtidig med smagssancen, for duften af hjemmebryg får du ikke i fabriks- og masseproducerede øl.

Hvad er en Dark Belgian?

Strong Dark Belgian Ale har rødder i Belgien og bygger på landets stolte bryggetraditioner. Denne ølstils historie går tilbage til klostrene, hvor munkene bryggede stærkere øl til særlige lejligheder. Dybt mahogni til sort farve og kompleks duft af mørke frugter, karamel og belgisk gær karakteriserer denne ale. Historisk set har denne øltype været en hyldest til den rige bryggearv, med en smagsprofil, der omfavner dybde og nuancer. Gennem årene er den stærke, mørke belgiske ale blevet et ikon inden for ølbrygning og fortsætter med at imponere ølentusiaster med sin historiske arv og smagsmæssige kompleksitet. Med dette All-grain øl kit Dark Belgian er det kun alkoholprocenten, der er fraværende i forhold til “stærk” øl.

De Danske Øldommere udgiver med jævne mellemrum deres stilartsdefinitioner. Det er jo sådan set meget smart at udgive  sine egne definitioner, når man selv skal bedømme ud fra den! Makes sense. 😉 Dark Belgian er ikke konkret beskrevet, men er med i en massebetegnelse for mørk belgisk ale, og har ad den vej naturligvis fundet vej til den nyeste udgave af stilartsdefinitioner. De beskriver 2 varianter, men flere underkategorier bliver brygget. Du kan læse mere om det her: Danske Øldommere – stilarter

Denne opskrift indeholder:

Den færdige øls forventede karakteristika (øllets farve og konsistens kan godt variere lidt fra billedet):

  • Alcohol ABV: 5.9 %
  • Farve EBC: 67 (meget mørk brun)
  • Bitterhed IBU: 24 (mild bitter)

OBS: denne øl udvikler en optimal gæring ved 18 – 22° C.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Batch

4 l. øl, 8 l. øl, 25 l. øl

Valsning

Ja, Nej

Go to Top