Intensity spaciously folded to be calm – All-grain øl kit Brown ale 4/8/23 l.

kr.134.00kr.269.00

All-grain kit til brygning af en american brown ale. Denne er overgæret.

Beskrivelse

All-grain øl kit Brown ale.

Kongsted Hjemmebryg har været i laboratoriet for at fremtrylle et afkog, der er den værste pulverheks og kvaksalver værdig!!!

Hmm. Eller også har vi bare sat os ned og studeret arsenalet af malt, humle, gær og krydderier, og så prøvet at finde de forskellige smagsnuancer, der kunne spille sammen for at give os en spændende smagsoplevelse. Vi opfordrer dig på det kraftigste til at benytte lugtesancen samtidig med smagssancen, for duften af hjemmebryg får du ikke i fabriks- og masseproducerede øl.

Hvad er en Brown ale?

Brown ale er klassisk, og går tilbage til det 17. århundrede i England. Med oprindelse i Newcastle var de første brune ales karakteriseret ved en let humlet, mildt sød profil, ofte brygget med brun malt. I det 19. århundrede tillod fremskridt inden for maltningsteknologi produktionen af blegere malt, hvilket førte til et skift i brown ale-opskrifter. Newcastle Brown Ale, der er brygget siden 1927, vandt international berømmelse og inkarnerer stilen med en afbalanceret blanding af maltsødme og nøddeagtige undertoner.

I genopblussen af håndværksøl gentænkte amerikanske bryggere brown ale-stilen, eksperimenterede med forskellige malte og tilføjede kreative twists. I dag spænder brune ales et spektrum fra traditionelle engelske versioner til amerikanske fortolkninger, der tilbyder en bred vifte af smagsvarianter og viser stilens vedvarende appel i bryggeriverdenen. Dette All-grain øl kit Brown ale indeholder mange af samme aromaer som beskrevet.

De Danske Øldommere udgiver med jævne mellemrum deres stilartsdefinitioner. Det er jo sådan set meget smart at udgive  sine egne definitioner, når man selv skal bedømme ud fra den! Makes sense. Brown ale har naturligvis fundet vej til den nyeste udgave af stilartsdefinitionerne. I denne er forskellen den engelske og amerikanske. Du kan læse mere om det her: Danske Øldommere – stilarter

Denne opskrift indeholder:

  • Malt: Pale, Biscuit, Crystal, Chocolate, Brown
  • Aroma-, smags- og bitterhumle: First Gold, Challenger, East Kent Golding
  • Tørgær: Safale S-04
  • Sød orangeskal
  • Irish moss til klaring

Den færdige øls forventede karakteristika (øllets farve og konsistens kan godt variere lidt fra billedet):

  • Alcohol ABV: 5.4 %
  • Farve EBC: 51 (mørkbrun)
  • Bitterhed IBU: 23 (let bitter)

OBS: denne øl udvikler en optimal gæring ved 18 – 22° C.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Batch

4 l. øl, 8 l. øl, 25 l. øl

Valsning

Ja, Nej

Go to Top