Snowflakes beneath the surrounding above – All-grain øl kit X-mas Dubbel 4/8/23 l.

kr.144.00kr.284.00

All-grain kit til brygning af en X-mas dubbel. Ho ho ho! Denne er overgæret.

Beskrivelse

All-grain øl kit X-mas Dubbel. Det er selvfølgelig en Belgisk Dubbel med jul i!

Kongsted Hjemmebryg har været i laboratoriet for at fremtrylle et afkog, der er den værste pulverheks og kvaksalver værdig!!!

Hmm. Eller også har vi bare sat os ned og studeret arsenalet af malt, humle, gær og krydderier, og så prøvet at finde de forskellige smagsnuancer, der kunne spille sammen for at give os en spændende smagsoplevelse. Vi opfordrer dig på det kraftigste til at benytte lugtesancen samtidig med smagssancen, for duften af hjemmebryg får du ikke i fabriks- og masseproducerede øl.

Hvad er en X-mas Dubbel?

En juledubbel med rødder i belgiske trappisttraditioner er en festlig fornøjelse med fordoblet maltstyrke. Denne ale, der stammer fra Westmalle Abbey i 1800-tallet, har en rig historie knyttet til klosterbrygning i adventstiden. Dens dybe ravbrune nuance og komplekse maltprofil med toffee og karamel gør den til en sæsonbestemt favorit. Belgisk gær tilføjer frugtagtige estere og krydderier, hvilket forstærker den festlige ånd.

Nogle bryggere tilsætter årstidens krydderier som kanel, muskatnød eller appelsinskal for at få et julepræg. Smagsdansen inkluderer mørke frugter, hvilket skaber en juledessertessens. Serveres bedst lidt varmere, omkring 10-13°C, passer denne øl upåklageligt sammen med stegt kød og fede oste. Altså, til julebordet. En juledubbel, ofte præsenteret i festlig emballage, bliver en yndet juleforeteelse eller et symbol på fælles traditioner under feriesammenkomster.

De Danske Øldommere udgiver med jævne mellemrum deres stilartsdefinitioner. Det er jo sådan set meget smart at udgive  sine egne definitioner, når man selv skal bedømme ud fra den! Makes sense. Dubbel har fundet vej til den nyeste udgave af stilartsdefinitionerne som en del af kategorien lys belgisk ale. Den indeholder 4 stilarter. X-mas er ikke en selvstændig stilart. Du kan læse mere om det her: Danske Øldommere – stilarter

Denne opskrift indeholder:

  • Malt: Pilsner, Special B, Munich, Biscuit og Cara Aromatic
  • Bitter- smags- og aromahumle: Bramling Cross, Saaz, Tettnanger
  • Tørgær: SafAle US-05
  • Stjerneanis, kanel, nelliker og sød orangeskal
  • Irish moss til klaring

Den færdige øls forventede karakteristika (øllets farve og konsistens kan godt variere lidt fra billedet):

  • Alcohol ABV: 6.3 %
  • Farve EBC: 29 (kobberagtig)
  • Bitterhed IBU: 24 (mild bitter)

OBS: denne øl udvikler en optimal gæring ved 18 – 22° C.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Batch

4 l. øl, 8 l. øl, 25 l. øl

Valsning

Ja, Nej

Go to Top