Kingsmens kakophonia kindly kanoodled – All-grain øl kit Belgian Tripel 4/8/18/23 l.

kr.154.00kr.289.00

All-grain kit til brygning af en Tripel. Denne er overgæret, og er min Westmalle Tripel fortolkning.

Beskrivelse

All-grain øl kit Belgian Tripel. En af mange belgiske varianter.

Kongsted Hjemmebryg har været i laboratoriet for at fremtrylle et afkog, der er den værste pulverheks og kvaksalver værdig!!!

Hmm. Eller også har vi bare sat os ned og studeret arsenalet af malt, humle, gær og krydderier, og så prøvet at finde de forskellige smagsnuancer, der kunne spille sammen for at give os en spændende smagsoplevelse. Vi opfordrer dig på det kraftigste til at benytte lugtesancen samtidig med smagssancen, for duften af hjemmebryg får du ikke i fabriks- og masseproducerede øl.

Hvad er en Belgian Tripel?

Den belgiske Tripel, en karakteristisk og potent ale, har en fascinerende historie forankret i belgiske bryggeritraditioner. Tripels stammer fra trappistklostrene og opstod som en variation af stærke ales brygget af munke, der søger en afbalanceret, men robust øl. Udtrykket “Tripel” menes at betegne en øl, der er tre gange stærkere end en standard trappist-bordøl. Westmalle Brewery er ofte krediteret for at popularisere stilen i 1930’erne, forfine opskriften til at omfatte bleg malt og en karakteristisk gærstamme, hvilket skaber en gyldenfarvet ale med komplekse frugtagtige og krydrede noter.

Med tiden omfavnede belgiske bryggere uden for klostrene Tripel-stilen, hvilket førte til en mangfoldighed af fortolkninger. Kendte eksempler inkluderer Chimay White og La Fin Du Monde, der styrker den belgiske Tripel som en æret og indflydelsesrig kategori inden for stærke ales verden. Dette All-grain øl kit Belgian Tripel er en velsmagende, kraftig repræsentant for de stærke Tripler.

De Danske Øldommere udgiver med jævne mellemrum deres stilartsdefinitioner. Det er jo sådan set meget smart at udgive  sine egne definitioner, når man selv skal bedømme ud fra den! Makes sense. Belgian Tripel har fundet vej til den nyeste udgave af stilartsdefinitionerne. Denne beskriver 6 belgiske varianter. Du kan læse mere om det her: Danske Øldommere – stilarter

Denne opskrift indeholder:

  • Malt: Pilsen, Caramel Aromatic, Cara Clair, Flaked Oats
  • Bitter-, smags- og aromahumle: Saaz, Mittelfrüh
  • Tørgær: Mangrove Jack’s M41 Belgian Ale
  • Hvid kandis
  • Irish moss til klaring

Den færdige øls forventede karakteristika (øllets farve og konsistens kan godt variere lidt fra billedet).

  • Alcohol ABV: 8,4 %
  • Farve EBC: 16 ( lys rav)
  • Bitterhed IBU: 33 (noget bitterhed)

OBS: denne øl udvikler en optimal gæring ved ca. 18° C.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Batch

4 l. øl, 8 l. øl, 20 l. øl, 25 l. øl

Valsning

Ja, Nej

Go to Top