Red redemption robustly refractured – All-grain øl kit Dubbel 4/8/23 l.

kr.134.00kr.274.00

All-grain kit til brygning af en Dubbel. Denne er overgæret, og er min Chimay Red fortolkning.

Beskrivelse

All-grain øl kit Dubbel. Helt korrekt en Belgian Dubbel.

Kongsted Hjemmebryg har været i laboratoriet for at fremtrylle et afkog, der er den værste pulverheks og kvaksalver værdig!!!

Hmm. Eller også har vi bare sat os ned og studeret arsenalet af malt, humle, gær og krydderier, og så prøvet at finde de forskellige smagsnuancer, der kunne spille sammen for at give os en spændende smagsoplevelse. Vi opfordrer dig på det kraftigste til at benytte lugtesancen samtidig med smagssancen, for duften af hjemmebryg får du ikke i fabriks- og masseproducerede øl.

Hvad er en Belgisk Dubbel?

Historien om Dubbel, en belgisk ølstil, går tilbage til trappistklostret i Westmalle i midten af 1800-tallet. Munke, kendt for deres bryggefærdigheder, lavede en stærkere ale som en form for næring under fasteperioder. Denne øl, der omtales som “Dubbel”, der angiver dens fordoblede styrke sammenlignet med den lettere Patersbier, vandt popularitet både i klostret og udenfor. Med tiden omfavnede andre trappistklostre og bryggerier Dubbel-stilen, der hver især bidrog med sit unikke twist på opskriften. I dag står Dubbel som et klassisk eksempel på belgisk håndværk, kendetegnet ved sin dybe ravgule til brune farve, rige maltighed og en harmonisk blanding af mørk frugt, karamel og krydderi smag. Dette All-grain øl kit Dubbel er relativt spot-on på fortællingen om Dubbel – bare Kongstedificeret!

De Danske Øldommere udgiver med jævne mellemrum deres stilartsdefinitioner. Det er jo sådan set meget smart at udgive  sine egne definitioner, når man selv skal bedømme ud fra den! Makes sense. Dubbel har fundet vej til den nyeste udgave af stilartsdefinitionerne. Du kan læse mere om det her: Danske Øldommere – stilarter

Denne opskrift indeholder:

  • Malt: Pilsen, Munich, Cara Ruby, Arome, Chocolat
  • Bitter-, smags- og aromahumle: Galena, Mittelfrüh, Tettnanger
  • Tørgær: Brewly Belgian Abbey Ale
  • Hvid kandis og druesukker
  • Irish moss til klaring

Den færdige øls forventede karakteristika (øllets farve og konsistens kan godt variere lidt fra billedet.

  • Alcohol ABV: 6,7 %
  • Farve EBC: 33 ( kobber/rødbrun)
  • Bitterhed IBU: 25 (mild bitter)

OBS: denne øl udvikler en optimal gæring ved ca. 20° C.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Batch

4 l. øl, 8 l. øl, 25 l. øl

Valsning

Ja, Nej

Go to Top