Animalistic humanoid barrel buckshot – All-grain øl kit Bock 4/8/23 l.

kr.134.00kr.279.00

All-grain kit til brygning af en bock beer. Denne er undergæret.

Beskrivelse

All-grain øl kit Bock.

Kongsted Hjemmebryg har været i laboratoriet for at fremtrylle et afkog, der er den værste pulverheks og kvaksalver værdig!!!

Hmm. Eller også har vi bare sat os ned og studeret arsenalet af malt, humle, gær og krydderier, og så prøvet at finde de forskellige smagsnuancer, der kunne spille sammen for at give os en spændende smagsoplevelse. Vi opfordrer dig på det kraftigste til at benytte lugtesancen samtidig med smagssancen, for duften af hjemmebryg får du ikke i fabriks- og masseproducerede øl.

Hvad er er bock?

Stilen nu kendt som Bock blev først brygget i det 14. århundrede i hansestaden Einbeck i Niedersachsen.

Stilen blev senere videreudviklet i Bayern af München-bryggere i det 17. århundrede. På grund af deres bayerske accent udtalte borgere i München “Einbeck” som “ein Bock” (“en buk”), og dermed blev øllet kendt som “Bock”. En ged optræder ofte på flaskeetiketter.

Bock er historisk forbundet med særlige lejligheder, ofte religiøse festivaler som jul, påske eller fastelavn (Lentenbock). Bock har en lang historie med at blive brygget og indtaget af bayerske munke som en kilde til ernæring i fastetider.

Traditionelt er Bock en sød, relativt stærk (6,3-7,6 % i volumen), let humlet pilsner, der registrerer mellem 20 og 30 International Bitterness Units (IBU’er). Øllet skal være klart, med farve, der spænder fra lys kobber til brun, og et rigeligt, vedvarende råhvidt hoved. Duften skal være maltet og ristet, eventuelt med strejf af alkohol, men ingen sporbar humle eller frugtighed. Mundfornemmelsen er glat, med lav til moderat kulsyre og ingen astringens. Smagen er rig og toasty, nogle gange med en smule karamel. Den lave tilstedeværelse af humle giver lige nok bitterhed, så sødmen ikke fylder for meget og eftersmagen dæmpes.

De Danske Øldommere udgiver med jævne mellemrum deres stilartsdefinitioner. Det er jo sådan set meget smart at udgive  sine egne definitioner, når man selv skal bedømme ud fra den! Makes sense. Bock har fundet vej til den nyeste udgave af stilartsdefinitionerne, men der findes mange bock-varianter. I nyeste version er 5 varianter beskrevet. Dette All-grain øl kit Bock er til den mørke side. Du kan læse mere om det her: Danske Øldommere – stilarter

Denne opskrift indeholder:

  • Malt: Munich, Pale, Cara Ruby, Crystal, Wheat, Chocolate
  • Bitter-, smags- og aromahumle: Challenger, Tettnanger, Crystal
  • Tørgær: M84 Bohemian Lager
  • Irish moss til klaring
  • Rørsukker

Den færdige øls forventede karakteristika (øllets farve og konsistens kan godt variere lidt fra billedet):

  • Alcohol ABV: 6,3 %
  • Farve EBC: 47 (mørk brun)
  • Bitterhed IBU: 22 (let bitter)

OBS: denne øl udvikler en optimal gæring ved 14° C, men kan benyttes ved temperaturer ved 10 – 15 ° C.

Vi anbefaler, at du oparbejder erfaring med ale-opskrifter, før du prøver kræfter med lager-/pilsner-opskrifter.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Batch

4 l. øl, 8 l. øl, 25 l. øl

Valsning

Ja, Nej

Go to Top