Brimstone beneath bareboned barbwire – All-grain øl kit Lager 4/8/25 l.

kr.134.00kr.274.00

All-grain kit til brygning af en international lager/pilsner. Denne er undergæret.

Beskrivelse

All-grain øl kit Lager. Lager er mere en massebetegnelse for undergæret øl, men termen pilsner benyttes i dag som et synonym på Lager.

Kongsted Hjemmebryg har været i laboratoriet for at fremtrylle et afkog, der er den værste pulverheks og kvaksalver værdig!!!

Hmm. Eller også har vi bare sat os ned og studeret arsenalet af malt, humle, gær og krydderier, og så prøvet at finde de forskellige smagsnuancer, der kunne spille sammen for at give os en spændende smagsoplevelse. Vi opfordrer dig på det kraftigste til at benytte lugtesancen samtidig med smagssancen, for duften af hjemmebryg får du ikke i fabriks- og masseproducerede øl.

Hvad er en Lager/pilsner?

Lagerøl har en rig historie, der går tilbage til det 15. århundrede i Bayern, Tyskland. Udtrykket “lager” er afledt af det tyske ord “lagern”, der betyder “at opbevare” eller “at ælde”. Bryggere i Bayern opdagede, at opbevaring af øl i kølige huler under brygprocessen førte til en renere, sprødere smag. Denne kolde gæringsproces, udført af undergærende gær, blev et kendetegn for pilsnerproduktion.

I det 19. århundrede spredte pilsner sig globalt, da tyske immigranter bragte deres bryggeritraditioner til USA. Pilsner, en bleg og stærkt kulsyreholdig pilsnervariant, vandt enorm popularitet. Teknologiske fremskridt som køling lettede yderligere pilsnerproduktion, hvilket bidrog til dens udbredte appel.

I dag står pilsner som den mest forbrugte ølstil på verdensplan, med utallige variationer, fra let og sprød til rig og kompleks, hvilket viser den vedvarende arv fra denne indflydelsesrige bryggeteknik. Heldigvis har pilsneren mange ansigter, og dette All-grain øl kit Lager viser blot et af dem – Kongsted-style!

De Danske Øldommere udgiver med jævne mellemrum deres stilartsdefinitioner. Det er jo sådan set meget smart at udgive  sine egne definitioner, når man selv skal bedømme ud fra den! Makes sense. Lager/pilsner har naturligvis fundet vej til den nyeste udgave af stilartsdefinitionerne. I denne er 12 underkategorier listet under mørk og lys Lager. Du kan læse mere om det her: Danske Øldommere – stilarter

Denne opskrift indeholder:

  • Malt: Pilsner, Caramel Pils, Vienna
  • Bitter-, smags- og aromahumle: Magnum, Mittelfrüh, Perle
  • Tørgær: LalBrew Diamond Lager
  • Irish moss til klaring

Den færdige øls forventede karakteristika (øllets farve og konsistens kan godt variere lidt fra billedet).

  • Alcohol ABV: 5,1 %
  • Farve EBC: 8 (lysgylden)
  • Bitterhed IBU: 25 (let bitter)

OBS: denne øl udvikler en optimal gæring ved 13° C i op til 20 dage, men kan benyttes ved temperaturer ved 10 – 15 ° C.

Vi anbefaler, at du oparbejder erfaring med ale-opskrifter, før du prøver kræfter med lager-/pilsner-opskrifter.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Batch

4 l. øl, 8 l. øl, 25 l. øl

Valsning

Ja, Nej

Go to Top