Formidable frailty fantastically freaky – All-grain øl kit Sweet Stout 4/8/23 l.

kr.134.00kr.274.00

All-grain kit til brygning af en sweet stout. Denne er overgæret.

Beskrivelse

All-grain øl kit Sweet Stout. I Stoutfamilien findes der flere underkategorier.

Kongsted Hjemmebryg har været i laboratoriet for at fremtrylle et afkog, der er den værste pulverheks og kvaksalver værdig!!!

Hmm. Eller også har vi bare sat os ned og studeret arsenalet af malt, humle, gær og krydderier, og så prøvet at finde de forskellige smagsnuancer, der kunne spille sammen for at give os en spændende smagsoplevelse. Vi opfordrer dig på det kraftigste til at benytte lugtesancen samtidig med smagssancen, for duften af hjemmebryg får du ikke i fabriks- og masseproducerede øl.

Hvad er en Sweet Stout?

Sweet Stout, en undergenre af stout, kendetegnes af sin fyldige sødme og rige maltsmag. Denne stil opstod som en reaktion på den tørre karakter af traditionelle Stouts og Porter i det 20. århundrede. Sweet Stout inkluderer ofte tilføjelse af laktose (mælkesukker), som ikke gæres fuldstændigt og efterlader en rund, blød sødme. En ikonisk repræsentant er “Milk Stout.” Denne stil blev populær i det 20. århundrede og har siden oplevet en renæssance i håndværksbryggerier, der eksperimenterer med smag og tekstur for at skabe en mere kompleks og tilfredsstillende stoutoplevelse. I dette All-grain øl kit Sweet Stout er det ikke mælkesukkeret, der skaber sødmen, men selve mæskningen. Vi har ligeledes valgt at bruge en neutral ølgær.

De Danske Øldommere udgiver med jævne mellemrum deres stilartsdefinitioner. Det er jo sådan set meget smart at udgive  sine egne definitioner, når man selv skal bedømme ud fra den! Makes sense. Sweet Stout har naturligvis fundet vej til den nyeste udgave af stilartsdefinitionerne. I denne er der beskrevet 6 underkategorier af Stout. Du kan læse mere om det her: Danske Øldommere – stilarter

Denne opskrift indeholder:

  • Malt: Pilsner, Caramel Pils, Torrified Wheat, Cara Blond, Black, Chocolate
  • Aroma- og bitterhumle: Galena, First Gold, Crystal
  • Tørgær: SafAle US-05
  • Irish moss til klaring

Den færdige øls forventede karakteristika (øllets farve og konsistens kan godt variere lidt fra billedet):

  • Alcohol ABV: 5.8 %
  • Farve EBC: 75 (sort)
  • Bitterhed IBU: 25 (let bitter)

OBS: denne øl udvikler en optimal gæring ved 18 – 22° C.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Batch

4 l. øl, 8 l. øl, 25 l. øl

Valsning

Ja, Nej

Go to Top