Smoky self-indulgent science-worthy serenity – All-grain øl kit Rauchbier 23 l.

Hjem » Shoppen » Smoky self-indulgent science-worthy serenity – All-grain øl kit Rauchbier 23 l.

Smoky self-indulgent science-worthy serenity – All-grain øl kit Rauchbier 23 l.

kr.269.00kr.274.00

All-grain kit til brygning af 25 l. let røget Rauchbier. Denne er overgæret med undergær!

Beskrivelse

All-grain øl kit Rauchbier. På dansk røgøl.

Kongsted Hjemmebryg har været i laboratoriet for at fremtrylle et afkog, der er den værste pulverheks og kvaksalver værdig!!!

Hmm. Eller også har vi bare sat os ned og studeret arsenalet af malt, humle, gær og krydderier, og så prøvet at finde de forskellige smagsnuancer, der kunne spille sammen for at give os en spændende smagsoplevelse. Vi opfordrer dig på det kraftigste til at benytte lugtesancen samtidig med smagssancen, for duften af hjemmebryg får du ikke i fabriks- og masseproducerede øl.

Hvad er en Rauchbier?

Rauchbier, der kommer fra Bamberg-området i Franken-regionen i Tyskland, er en unik og smagfuld øl med en karakteristisk røget karakter. Udtrykket “Rauch” oversættes til “røg” på tysk, og denne stil er kendt for sin brug af malt tørret over en åben ild, typisk bøgetræ, hvilket giver en robust røgethed til øllet. Brygget i overensstemmelse med den tyske ølrenhedslov (Reinheitsgebot), fremviser Rauchbier en klar ravgul til mørkebrun farve med en solid maltrygrad.

Røgaromaen fremkalder ofte smage, der minder om bål og røget kød, hvilket skaber en mindeværdig og (nogle gange) velsmagende drikkeoplevelse. Selvom Rauchbier ikke er så populært som nogle andre tyske stilarter, har Rauchbier en hengiven tilhængerskare blandt ølentusiaster, der sætter pris på dens dristige og karakteristiske smag. Dette All-grain øl kit Rauchbier frembyder en tilpas mængde røgaroma, så ikke alle tænker “øl med indhold fra askebægeret”!

De Danske Øldommere udgiver med jævne mellemrum deres stilartsdefinitioner. Det er jo sådan set meget smart at udgive  sine egne definitioner, når man selv skal bedømme ud fra den! Makes sense. 😉 Rauchbier har fundet vej til den nyeste udgave af stilartsdefinitionerne under kategorierne “mørk lagerøl” og “specialøl”. Du kan læse mere om det her: Danske Øldommere – stilarter

Denne opskrift indeholder:

  • Malt: Pilsner, Munich, Rye, Caramel Aromatic, Cara Ruby, Whisky
  • Bitter-, smags- og aromahumle: Magnum, Tettnanger
  • Tørgær: MJ M54 Californian lager
  • Irish moss til klaring

Den færdige øls forventede karakteristika (øllets farve og konsistens kan godt variere lidt fra billedet):

  • Alcohol ABV: 5.1 %
  • Farve EBC: 21 (rav)
  • Bitterhed IBU: 24 (mild bitterhed)

OBS: denne øl udvikler en optimal gæring ved 18 – 22°. Dette er en undergær, der kan gære ved overgær temperaturer.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Valsning

Ja, Nej

Go to Top