Grimm grumpy groundbreaking gesture gone gaga – All-grain øl kit Strong Belgian 23 l.

kr.274.00kr.279.00

All-grain kit til brygning af 25 l. Strong Belgian. Denne er overgæret.

Beskrivelse

All-grain øl kit Strong Belgian. Der findes mange Belgiske varianter.

Kongsted Hjemmebryg har været i laboratoriet for at fremtrylle et afkog, der er den værste pulverheks og kvaksalver værdig!!!

Hmm. Eller også har vi bare sat os ned og studeret arsenalet af malt, humle, gær og krydderier, og så prøvet at finde de forskellige smagsnuancer, der kunne spille sammen for at give os en spændende smagsoplevelse. Vi opfordrer dig på det kraftigste til at benytte lugtesancen samtidig med smagssancen, for duften af hjemmebryg får du ikke i fabriks- og masseproducerede øl.

Hvad er en Strong Belgian?

Historien om stærke belgiske øl er dybt sammenflettet med landets bryggeritraditioner, kendt for sine mangfoldige og smagfulde ølstile. Belgisk Strong Ales, kendetegnet ved forhøjet alkoholindhold og komplekse smagsvarianter, har rødder, der går århundreder tilbage. Trappistklostre spillede en central rolle, hvor munke bryggede robuste ale til næring i fasteperioder. Efter Anden Verdenskrig udviklede det belgiske øllandskab sig, og ikoniske bryg som Duvel dukkede op.

Disse øl, der ofte er gæret med karakteristiske belgiske gærstammer, fremviser indviklede maltprofiler, frugtagtige estere og krydrede phenoler. Traditionen fortsætter med belgiske bryggerier, der flytter grænser, producerer berømte stærke øl som Gulden Draak og La Chouffe, hvilket styrker Belgiens ry som en højborg af forskelligartede og potente øltilbud. Dette All-grain øl kit Strong Belgian er en fyldig repræsentant med en let maltsødme.

De Danske Øldommere udgiver med jævne mellemrum deres stilartsdefinitioner. Det er jo sådan set meget smart at udgive  sine egne definitioner, når man selv skal bedømme ud fra den! Makes sense. Strong Belgian er ikke konkret beskrevet, men er med i en massebetegnelse for mørk belgisk ale, og har ad den vej naturligvis fundet vej til den nyeste udgave af stilartsdefinitioner. De beskriver 2 varianter, men flere underkategorier brygges. Du kan læse mere om det her: Danske Øldommere – stilarter

Denne opskrift indeholder:

Den færdige øls forventede karakteristika (øllets farve og konsistens kan godt variere lidt fra billedet):

  • Alcohol ABV: 6.4 %
  • Farve EBC: 38 (kobber)
  • Bitterhed IBU: 25 (mild bitterhed)

OBS: denne øl udvikler en optimal gæring ved 18 – 22°C.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Valsning

Ja, Nej

Go to Top