Biscuit belgisk specialmalt kan bruges til alle specialøl og også for engelske øl, brown ales og portere.
Biscuit, Castle Malting, EBC 50
kr.21.00 – kr.365.00
Beskrivelse
Biscuit malt, Castle Malting, EBC 50
Château Biscuit malt, Castle Malting, EBC 50 giver en meget udtalt “toasty” finish i øllet. Giver en varm brød- og kikslignende aroma og smag. Fremmer en lys til medium varm brun farve af mosen. Denne malt bruges til at forbedre den ristede smag og aroma, der kendetegner ales og pilsner, og giver de subtile egenskaber af sort- og chokolademalt. Ingen enzymer. Skal mæskes med malt med et overskud af diastatisk kraft (evne til at omdanne stivelse til sukker).
Unik og meget speciel belgisk malt. Let ovntørret og derefter let poppet ved op til 160°C. Dette for at gelatinere og blotlægge den indre stivelsesmasse. Brugt til skumdannelse kræver det tilstedeværelsen af maltenzymer for at stivelsesomdannelse kan finde sted.
EBC: 45-55. Sat til 50. EBC er den internationale målestok for øllets farve.
Alle specialøl og også for engelske øl, Brown ales og Portere. Er særlig populært til Pale ale, Brown ale, Steam beer og Amber ale. Op til 25% af blandingen.
Opbevares tørt, mørkt og gerne under 22° C. Uvalset malt kan holde sig 2-3 år, men har du bestilt valset malt, er holdbarheden maksimalt ½ år.
Som hjemmebrygger anbefaler vi, at du benytter valset malt inden for 3 mdr., for at få det optimale udbytte af alle maltens råvareegenskaber.
Yderligere information
Vægt | N/A |
---|---|
Størrelse | N/A |
Størrelse og valsning | 1 kg malt, 3 kg malt, 1 kg malt med valsning, 3 kg malt med valsning, 5 kg malt, 5 kg malt med valsning, 25 kg sæk |