Wheat Blanc, Castle Malting, EBC 4

kr.18.00kr.315.00

Wheat Blanc belgisk hvedemalt kan bruges til hvedeøl, lyse, lette øl, øl med lav eller ingen alkohol.

Kategorier: , ,

Beskrivelse

Wheat Blanc, Castle Malting, EBC 4

Wheat Blanc, Castle Malting, EBC 4 forstærker den ejendommelige smag af hvedeøl. Château Wheat Blanc-malt er essentiel til fremstilling af hvedeøl, men bruges også i bygmalt-baserede øl (3-5%) takket være dets proteinniveau. Det giver øllet en fyldigere mundfornemmelse og forbedret skumstabilitet. Hvede har ingen ydre skal, og har derfor færre tanniner end byg. Hvedemalt er meget mere klæbrig end bygmalt på grund af det højere proteinindhold, og kan forårsage mæskeproblemer (stuck mash), hvis den ikke får en “Protein Rest” under mæsken.

Hvede malt. Afbrændt ved op til 80 – 85°C.

EBC: 3.5 – 5.5. Sat til gennemsnitlig 4. EBC er den internationale målestok for øllets farve.

Hvedeøl, lyse, lette øl, øl med lav eller ingen alkohol. Populært i Sour ale og diverse hvedeøl. Bruges mest i IPA, hvedeøl, pale ale og Strong Belgian. Anbefalet max. andel: op til 35 % af blandingen. Skal du brygge hvedeøl, så skal du over 50 %. Brug derfor risskaller.

Opbevares tørt, mørkt og gerne under 22° C. Uvalset malt kan holde sig 2-3 år, men har du bestilt valset malt, er holdbarheden maksimalt ½ år.

Som hjemmebrygger anbefaler vi, at du benytter valset malt inden for 3 mdr., for at få det optimale udbytte af alle maltens råvareegenskaber.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Størrelse og valsning

1 kg malt, 3 kg malt, 1 kg malt med valsning, 3 kg malt med valsning, 5 kg malt, 5 kg malt med valsning, 25 kg sæk

Go to Top