Visit Vienna voluptuously vacant – All-grain øl kit Vienna Lager 4/8/23 l.

kr.134.00kr.264.00

All-grain kit til brygning af en Vienna lager. Denne er undergæret (ved 20° C).

Beskrivelse

All-grain øl kit Vienna Lager. Også Wiener. Ofte sammenlignet med en Classic. Er også benævnt en karamelpilsner.

Kongsted Hjemmebryg har været i laboratoriet for at fremtrylle et afkog, der er den værste pulverheks og kvaksalver værdig!!!

Hmm. Eller også har vi bare sat os ned og studeret arsenalet af malt, humle, gær og krydderier, og så prøvet at finde de forskellige smagsnuancer, der kunne spille sammen for at give os en spændende smagsoplevelse. Vi opfordrer dig på det kraftigste til at benytte lugtesancen samtidig med smagssancen, for duften af hjemmebryg får du ikke i fabriks- og masseproducerede øl.

Hvad er en Vienna Lager?

Vienna Lager, en klassisk øltype med rødder i det 19. århundredes Østrig, er kendt for sin afbalancerede og velsmagende profil. Oprindeligt skabt af brygger Anton Dreher i Wien, præsenterer denne ravfarvede lager en harmonisk kombination af maltens sødme og et underspillet humlepræg. Vienna- og karamelmalte tilføjer en rig, ristet karakter med noter af kiks og karamel, hvilket skaber en fyldig smagsoplevelse.

Brugen af humler med lav-middel alfasyre bidrager med en delikat bitterhed og en blomsteragtig, krydret aroma, der gør øllen velafbalanceret og letdrikkelig. Vienna Lager’s popularitet strækker sig ud over Østrig og har påvirket udviklingen af andre lagerøltyper verden over. Dens mellemstore krop, moderate alkoholindhold og rene afslutning gør den til et alsidigt og behageligt valg, der indkapsler den historiske og kulturelle betydning af Wien’s bryggeriarv.

De Danske Øldommere udgiver med jævne mellemrum deres stilartsdefinitioner. Det er jo sådan set meget smart at udgive  sine egne definitioner, når man selv skal bedømme ud fra den! Makes sense. Vienna Lager har naturligvis fundet vej til den nyeste udgave af stilartsdefinitionerne. Der er den benævnt Wiener. I denne er 12 underkategorier listet under mørk og lys Lager. Du kan læse mere om det her: Danske Øldommere – stilarter

Denne opskrift indeholder:

Den færdige øls forventede karakteristika (øllets farve og konsistens kan godt variere lidt fra billedet):

  • Alcohol ABV: 5,1 %
  • Farve EBC: 22 (mørk rav)
  • Bitterhed IBU: 25 (let bitterhed)

OBS: undergær til brug ved overgærs temperaturer; denne øl udvikler en optimal gæring ved ca 20° C. Ved lavere temperaturer udvikles knapt så mange fenoler og estere.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Batch

4 l. øl, 8 l. øl, 25 l. øl

Valsning

Ja, Nej

Go to Top