Smoky smurf smoothly smiling – All-grain øl kit Dark Belgian 4/8/23 l.

kr.134.00kr.269.00

All-grain kit til brygning af en dark belgian. Denne er overgæret.

Beskrivelse

All-grain øl kit Dark Belgian. Afledt af Strong Dark Belgian Ale.

Kongsted Hjemmebryg har været i laboratoriet for at fremtrylle et afkog, der er den værste pulverheks og kvaksalver værdig!!!

Hmm. Eller også har vi bare sat os ned og studeret arsenalet af malt, humle, gær og krydderier, og så prøvet at finde de forskellige smagsnuancer, der kunne spille sammen for at give os en spændende smagsoplevelse. Vi opfordrer dig på det kraftigste til at benytte lugtesancen samtidig med smagssancen, for duften af hjemmebryg får du ikke i fabriks- og masseproducerede øl.

Hvad er en Dark Belgian?

Mørke belgiske øl, eksemplificeret ved stilarter som Dubbel, Tripel, Quadrupel og Belgian Strong Dark Ale, fængsler med deres rige kompleksitet og robuste smag. Disse øl viser dybe mahogni- til ibenholt nuancer og tilbyder en sanselig rejse gennem et væld af forskelligartet maltsødme, mørke frugter og krydret belgisk gærkarakter. Brugen af specialmalt giver karamel-, toffee- og chokoladenoter, hvilket skaber en lækker og fyldig profil.

Belgiske gærstammer bidrager med estere og phenoler og leverer lag af frugtige og krydrede nuancer. Disse øl har ofte et højere alkoholindhold og giver varme og dybde, hvilket gør dem ideelle til kontemplativ nipper. Med en århundreder gammel bryggeriarv, legemliggør mørke belgiske øl det kunstneriske og det håndværk, der er synonymt med belgisk brygning, hvilket gør dem til et eftertragtet valg for dem, der søger en sofistikeret og overbærende øloplevelse. Ved blot at kalde den Dark Belgian, har vi med dette All-grain øl kit Dark Belgian taget den høje alkoholprocent ud af ligningen, og tilføjet en knivspids røgmalt.

De Danske Øldommere udgiver med jævne mellemrum deres stilartsdefinitioner. Det er jo sådan set meget smart at udgive  sine egne definitioner, når man selv skal bedømme ud fra den! Makes sense. Dark Belgian har fundet vej til den nyeste udgave af stilartsdefinitionerne som en fællesbetegnelse for mørk belgisk øl. Dark Belgian er således ikke en specifik stilart. Du kan læse mere om det her: Danske Øldommere – stilarter

Denne opskrift indeholder:

Den færdige øls forventede karakteristika (øllets farve og konsistens kan godt variere lidt fra billedet):

  • Alcohol ABV: 5,6 %
  • Farve EBC: 38 (kobber)
  • Bitterhed IBU: 27 (let bitter)

OBS: denne øl udvikler en optimal gæring ved 18 – 22° C.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Batch

4 l. øl, 8 l. øl, 25 l. øl

Valsning

Ja, Nej

Go to Top