Mainly missing motorcade mumbling – All-grain øl kit Barley Wine 23 l.

Hjem » Shoppen » Mainly missing motorcade mumbling – All-grain øl kit Barley Wine 23 l.

Mainly missing motorcade mumbling – All-grain øl kit Barley Wine 23 l.

kr.354.00kr.359.00

All-grain kit til brygning af 25 l. Barley Wine. Denne er overgæret.

Beskrivelse

All-grain øl kit Barley Wine. Bygvin på dansk.

Kongsted Hjemmebryg har været i laboratoriet for at fremtrylle et afkog, der er den værste pulverheks og kvaksalver værdig!!!

Hmm. Eller også har vi bare sat os ned og studeret arsenalet af malt, humle, gær og krydderier, og så prøvet at finde de forskellige smagsnuancer, der kunne spille sammen for at give os en spændende smagsoplevelse. Vi opfordrer dig på det kraftigste til at benytte lugtesancen samtidig med smagssancen, for duften af hjemmebryg får du ikke i fabriks- og masseproducerede øl.

Hvad er en Barley Wine?

Barley wine er en stærk øl, der oprindeligt blev brygget i Storbritannien og senere blev populær i USA og andre lande. Navnet “barley wine” blev først brugt i midten af det 19. århundrede for at beskrive disse stærke øl, der ofte havde en alkoholprocent på 8-12% eller endnu højere.

Historisk set har barley wine sine rødder i den britiske øltradition. Det menes at have udviklet sig fra de stærkere versioner af engelske bitters og ales, der blev brygget i det 18. og 19. århundrede. Disse øl blev ofte lavet med en stor mængde malt, hvilket resulterede i en høj alkoholprocent og en fyldig, sød smag.

I begyndelsen af det 20. århundrede begyndte nogle bryggerier at markedsføre barley wine som en luksusøl, der skulle drikkes som en vin, hvilket gav øltypen sit navn. I løbet af årtierne har barley wine bevaret sin popularitet blandt ølentusiaster, og det er blevet kendt for sin komplekse smag og evne til at ældes godt, ligesom vin.

I dag brygges barley wine stadig over hele verden, og det findes i forskellige stilarter, der varierer i smag og styrke. Det er en øl, der nydes langsomt og ofte gemmes i årevis for at udvikle sin fulde smagsprofil. Med sin rige historie og karakteristiske smag forbliver barley wine en elsket del af den globale ølkultur.

De Danske Øldommere udgiver med jævne mellemrum deres stilartsdefinitioner. Det er jo sådan set meget smart at udgive  sine egne definitioner, når man selv skal bedømme ud fra den! Makes sense. 😉 Barley Wine har fundet vej til den nyeste udgave af stilartsdefinitionerne. I denne er 3 stilarter godkendte. Du kan læse mere om det her: Danske Øldommere – stilarter

Denne opskrift indeholder:

Den færdige øls forventede karakteristika (øllets farve og konsistens kan godt variere lidt fra billedet):

  • Alcohol ABV: 9 %
  • Farve EBC: 40 (mørk kobber)
  • Bitterhed IBU: 42 (en del bitterhed)

OBS: denne øl udvikler en optimal gæring ved 18 – 22°C.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Valsning

Ja, Nej

Go to Top