Vienna giver en rigere smag af malt og korn end Pilsen malt, og kan generelt bruges i alle slags øl. Kan fylde op til 100 % af en batch.
Vienna, Castle Malting, EBC 6
kr.18.00 – kr.315.00
Beskrivelse
Vienna, Castle Malting, EBC 6
Vienna, Castle Malting, EBC 6 iver en rigere smag af malt og korn end Pilsen malt, og tilføjer underspillede aromaer af karamel og toffee. Château Vienna malt ristes ved lidt højere temperaturer end Pilsen Malt. Som et resultat giver Château Vienna malt en dybere gylden farve til øllet, hvilket samtidig øger dens krop og mundfylde. På grund af den højere ovntemperatur er enzymaktiviteten af Château Vienna malt en smule lavere end for Pilsen Malt. Ikke desto mindre har vores Château Vienna malt en tilstrækkelig enzymatisk aktivitet til at blive brugt i kombination med en stor andel af specialmalt.
Belgisk Vienna basis malt. Let ristning ved op til 85-90°C med kortere “hærdningsvarighed”.
EBC: 4 – 7. Sat til gennemsnitlig 6. EBC er den internationale målestok for øllets farve.
Alle øltyper. For at forbedre farve og aroma af lyse øl. Populært i Vienna lager, Märzen og Red Flanders. Bruges mest i IPA, Pale ale, Strong Belgian og Saison. Op til 100% af blandingen.
Opbevares tørt, mørkt og gerne under 22° C. Uvalset malt kan holde sig 2-3 år, men har du bestilt valset malt, er holdbarheden maksimalt ½ år.
Som hjemmebrygger anbefaler vi, at du benytter valset malt inden for 3 mdr., for at få det optimale udbytte af alle maltens egenskaber.
Yderligere information
Vægt | N/A |
---|---|
Størrelse | N/A |
Størrelse og valsning | 1 kg malt, 3 kg malt, 1 kg malt med valsning, 3 kg malt med valsning, 5 kg malt, 5 kg malt med valsning, 25 kg sæk |