Lallemands Lalvin EC1118 til mousserende vin, frugtvine og cider – og muligvis øl!
Lalvin EC1118, Champagne, Lallemand
kr.17.00
10 på lager
10 på lager
Beskrivelse
Lalvin EC1118, Champagne, Lallemand
Lalvin EC1118 Champagne Lallemand benyttes ofte til champagne. Dens stærke konkurrenceevne, dens evne til at fermentere ved lav temperatur, god flokkulering og fremragende alkoholtolerance gør Lalvin EC1118 til en fremragende stamme til anvendelse i en lang række alkoholiske drikke (som mousserende vin, frugtvine og cider). MEN kan også bruges til øl – for sjov skyld, eller hvis du er i dit testmode. Find nogle opskrifter her.
Lalvin EC1118 er blevet udvalgt i en berømt mousserende vinregion for dens fremragende egenskaber til fremstilling af mousserende basisvin såvel som “i-flaske” sekundær gæring. Det er meget modstandsdygtigt over for osmotisk tryk. Lalvin EC1118 er kendt for sin robuste og pålidelige fermenteringskinetik. Dens sansebidrag betragtes som neutral, da den giver meget lidt sansebidrag til din alkoholiske drik.
Gærdata
Dæmpning/forgæringsgrad: lav 65 %
Flokkulering/sammenklumpningsevne: høj 80 %
Høj alkoholtolerance op til 18%
Hurtig gæringshastighed i et bredt pH-område
Bredt temperaturområde for gæring inklusive lave temperaturer 10-30 °C (optimalt mellem 15 og 25 °C)
Lav skumdannelse
Rehydrer Lalvin EC-1118 i 5 gange sin vægt i afkølet kogt vand ved 35 °C. Lad stå i mindst 20 minutter, omrør derefter forsigtigt lejlighedsvis for at opløse eventuelle klumper. Føj til urten.
Lallemands anbefaling: 20-40 g/hl = 2-4 g/10 l. urt. 5 g gær pr brev.
Opbevares i køleskab og gerne i vakuumpakke. Vi anbefaler, at du benytter gæren inden for 3 – 4 dage efter åbning af pakken.
Yderligere information
Vægt | 0.030 kg |
---|---|
Størrelse | 10 × 7 × 1 cm |