All-grain kit til brygning af 25 l. Wheat beer. Denne er overgæret.
Frantic freshness finalizing feeble features – All-grain øl kit Wheat beer 23 l.
kr.264.00 – kr.269.00
Beskrivelse
All-grain øl kit Wheat beer. Hvedeøl på dansk.
Kongsted Hjemmebryg har været i laboratoriet for at fremtrylle et afkog, der er den værste pulverheks og kvaksalver værdig!!!
Hmm. Eller også har vi bare sat os ned og studeret arsenalet af malt, humle, gær og krydderier, og så prøvet at finde de forskellige smagsnuancer, der kunne spille sammen for at give os en spændende smagsoplevelse. Vi opfordrer dig på det kraftigste til at benytte lugtesancen samtidig med smagssancen, for duften af hjemmebryg får du ikke i fabriks- og masseproducerede øl.
Hvad er en Wheat beer?
Hvedeøl, også kendt som “weissbier” på tysk, har en rig historisk baggrund, der går tilbage til middelalderen. Med oprindelse i Bayern, Tyskland, vandt hvedeøl popularitet i det 15. århundrede på grund af den bayerske ølrenhedslov fra 1516, som kun tillod byg, vand og humle til at brygge øl. Bryggere i byen Kulmbach fik dog en fritagelse for at bruge hvede, hvilket bidrog til skabelsen af hvedeøl.
I løbet af århundrederne blev hvedeøl forbundet med sommerforfriskning og blev traditionelt brygget i klostre. Øllens karakteristiske uklare udseende kommer primært fra hvedemaltens hvedeproteiner. Stilarter som Hefeweizen og Witbier fremviser de unikke frugtige og krydrede smage afledt af gæren, hvilket gør hvedeøl til en berømt og vedvarende del af ølkulturen verden over. Dette All-grain øl kit Wheat beer fastholder de stolte traditioner, men er dog en anelse mere humlet. Stadig er betegnelsen mild bitterhed.
De Danske Øldommere udgiver med jævne mellemrum deres stilartsdefinitioner. Det er jo sådan set meget smart at udgive sine egne definitioner, når man selv skal bedømme ud fra den! Makes sense. Wheat beer har fundet vej til den nyeste udgave af stilartsdefinitionerne. I denne er omtalt 3 varianter. Du kan læse mere om det her: Danske Øldommere – stilarter
Denne opskrift indeholder:
- Malt: Wheat Blanc, Pilsen, Pale, Red X, Torrefied Wheat
- Bitter-, smags- og aromahumle: Magnum, Hersbrucker, Mittelfrüh
- Tørgær: Mangrove Jack’s M21 Belgian Wit
- Sød orangeskal
- Irish moss til klaring
- Risskaller kan forhindre stuck mash
Den færdige øls forventede karakteristika (øllets farve og konsistens kan godt variere lidt fra billedet):
- Alcohol ABV: 5,1 %
- Farve EBC: 12 (lys gylden)
- Bitterhed IBU: 18 (mild bitterhed)
OBS: denne øl udvikler en optimal gæring ved 18 – 22°C.
Yderligere information
Vægt | N/A |
---|---|
Størrelse | N/A |
Valsning | Ja, Nej |