Havreflager giver en rund, cremet mundfylde til det færdige øl.
Torrefied flaked oat – havreflager – EBC 4
kr.14.00 – kr.55.00
Beskrivelse
Torrefied flaked oat – havreflager – EBC 4
Torrefied flaked oat, havreflager, EBC 4 er havreflager, der er ristet, afskallet og valset fra havrekorn. De er blevet ristet ved høj temperatur, hvilket resulterer i gelatinisering af den stivelsesholdige endosperm (frøhvide = næringsstoffer i kornet), og derefter flaget. De vil give en glat, cremet mundfornemmelse til færdige øl, men også en bedre skumstabilitet.
Tilstedeværelsen af havreflager kan hjælpe med urteadskillelse, især hvis mæsken indeholder nøgne korn (korn uden skal) såsom maltet rug, nøgen havremalt eller hvedemalt.
Havreflager kræver ikke formaling, før de tilsættes til mæsken.
Bruges til Stout, Porter, IPA og NEIPA. Populært i Stout, IPA, Dark British beer og Sour ale. Benyttes mest i IPA, Porter, Stout og Dark British beer. Op til 25 % af opskriften.
EBC: 2,5 – 5. Sat til 4 EBC.
Opbevares tørt, mørkt og gerne under 22° C. Uvalset malt kan holde sig 2-3 år, men har du bestilt valset malt, er holdbarheden maksimalt ½ år.
Yderligere information
Vægt | N/A |
---|---|
Størrelse | N/A |
Størrelse og valsning | 0,5 kg, 1 kg, 3 kg, 25 kg |