Dextrose (druesukker)

Hjem » Shoppen » Dextrose (druesukker)

Dextrose (druesukker)

kr.25.00kr.105.00

Dextrose (forgærbart sukker) til at søde dit øl. Kan også benyttes til karbonering.

Beskrivelse

Dextrose (druesukker)

Dextrose eller druesukker er forgærbart sukker, der vil bidrage med sødme til dit øl. Kan benyttes i alle slags øl, men bruges ofte i lys lager, belgiske ales og IPA. Du kan også bruge det til at karbonere dit øl.

Dextrose, en forgærbar sukkertype, spiller en afgørende rolle i ølbrygning. Dets tilsætning efter brygningen, ofte kaldet karboneringssukker, letter kulsyreindholdet i flasker eller øl på fad ved at give gærbare sukkerarter, som gæren kan omdanne til kuldioxid. Denne proces skaber det ønskede niveau af brus, hvilket forbedrer øllets mundfølelse og aroma. Dextrose anvendes også under brygning af visse øltyper, såsom lette pilsnere og lyse ales, for at øge alkoholindholdet uden at tilføje smag. Præcis måling og timing er dog afgørende for at undgå ubehagelige smagsfejl eller forkert kulsyreindhold, hvilket sikrer øllets kvalitet.

Evnen til at søde dit øl opgøres som en faktor på ca. 0,70 – 0,75 i forhold til bordsukker (sukrose/sakkarose), som er sat som referencepunkt med faktor 1. Skalaen er fremkommet fra blindtests, og skal derfor tages som et subjektivt mål.

Du kan hælde dextrosen i urten sammen med aromahumlen – altså ca. 10 min. før urtkogningen er færdig. Det er den fremgangsmåde vi selv benytter. Andre prøver at tilsætte det ved omstikning eller påfyldning af flasker som karbonering. Prøv dig evt. frem.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Størrelse

500 g, 1 kg, 3 kg

Go to Top