Bitter business between bossy boobs – All-grain øl kit IPA 4/8/25 l.

kr.144.00kr.289.00

All-grain kit til brygning af en india pale ale. Denne er overgæret.

Beskrivelse

All-grain kit er en IPA.

Kongsted Hjemmebryg har været i laboratoriet for at fremtrylle et afkog, der er den værste pulverheks og kvaksalver værdig!!!

Hmm. Eller også har vi bare sat os ned og studeret arsenalet af malt, humle, gær og krydderier, og så prøvet at finde de forskellige smagsnuancer, der kunne spille sammen for at give os en spændende smagsoplevelse. Vi opfordrer dig på det kraftigste til at benytte lugtesancen samtidig med smagssancen, for duften af hjemmebryg får du ikke i fabriks- og masseproducerede øl.

Hvad er en IPA?

En India Pale Ale er en humlet version af en pale ale, den bleggyldne bryg skabt af let-ristede malte. Der var mange versioner af pale ales, der udviklede sig i hele Europa over tid, men IPA’en har sine rødder i den engelske stil.

Tilbage i 1700-tallet havde det britiske imperium territorier i hvert hjørne af kloden, og Indien var et af dets største domæner. Den engelske smag for øl spredte sig også der, men det varme indiske klima gjorde det næsten umuligt at lave det lokalt.

Som følge heraf måtte briterne finde ud af en måde at redde deres pale ale, som havde en begrænset holdbarhed, fra at blive dårlig på den lange tur til subkontinentet. I 1780’erne dukkede løsningen op i form af en generøs tilsætning af humle, som ikke kun tilførte smag, men også forhindrede fordærv. Øllen, kaldet India Pale Ale, blev efterhånden populær i Indien, såvel som hjemme i England. All-grain øl kit IPA følger tendenserne på verdensplan, så har IPA naturligvis også fundet sin plads i Danmark.

De Danske Øldommere udgiver med jævne mellemrum deres stilartsdefinitioner. Det er jo sådan set meget smart at udgive  sine egne definitioner, når man selv skal bedømme ud fra den! Makes sense. IPA har naturligvis fundet vej til den nyeste udgave af stilartsdefinitionerne. Du kan læse mere om det her: Danske Øldommere – stilarter

Denne opskrift indeholder:

Den færdige øls forventede karakteristika (øllets farve og konsistens kan godt variere lidt fra billedet):

  • Alcohol ABV: 5.2 %
  • Farve EBC: 18 (ravgylden)
  • Bitterhed IBU: 40 (bitter)

OBS: denne øl udvikler en optimal gæring ved 18 – 22° C.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Batch

4 l. øl, 8 l. øl, 25 l. øl

Valsning

Ja, Nej

Go to Top