Desinfektion; Desinfektion er afgørende under brygning for at forhindre uønsket mikrobiel vækst, infektioner og forurening i øllet. Enhver urenhed kan påvirke øllets smag og kvalitet negativt. Både udstyr og ingredienser skal være sterilt for at undgå introduktion af skadelige bakterier, vira eller gærstammer, der kan forringe øllets renhed og stabilitet.

Desinfektion sikrer også, at den ønskede gærstamme dominerer gæringen, hvilket er afgørende for at opnå den ønskede smagsprofil. Det er en grundlæggende praksis, der opretholder hygiejnen gennem hele brygningsprocessen og sikrer, at det endelige produkt er sikkert og velsmagende.

Jeg siger altid til bryggere under et af mine brygkurser, at når man brygger, så vægter rengøring og desinfektion/sterilisation 90 % af brygprocessen. Det passer selvfølgelig ikke, men det er nu mere for at indskærpe vigtigheden af det. Følger du opskriften, og er alt rent og sterilt, så ender du faktisk med at få øl ud af det.

Desinfektion; Desinfektion er afgørende under brygning for at forhindre uønsket mikrobiel vækst, infektioner og forurening i øllet. Enhver urenhed kan påvirke øllets smag og kvalitet negativt. Både udstyr og ingredienser skal være sterilt for at undgå introduktion af skadelige bakterier, vira eller gærstammer, der kan forringe øllets renhed og stabilitet.

Desinfektion sikrer også, at den ønskede gærstamme dominerer gæringen, hvilket er afgørende for at opnå den ønskede smagsprofil. Det er en grundlæggende praksis, der opretholder hygiejnen gennem hele brygningsprocessen og sikrer, at det endelige produkt er sikkert og velsmagende.

Jeg siger altid til bryggere under et af mine brygkurser, at når man brygger, så vægter rengøring og desinfektion/sterilisation 90 % af brygprocessen. Det passer selvfølgelig ikke, men det er nu mere for at indskærpe vigtigheden af det. Følger du opskriften, og er alt rent og sterilt, så ender du faktisk med at få øl ud af det.

Go to Top