Rengøring; hvis du virkelig hader rengøring, så gå for guds skyld ikke i gang mad at brygge øl! Det er en hjørnesten under brygprocessen, for hvis du ikke har fået dit udstyr gjort ordentligt rent, så kan du heller ikke få desinficeret eller steriliseret det godt nok.

Som jeg allerede har nævnt andet steds, så siger jeg altid til bryggere under et af mine brygkurser, at når man brygger, så vægter rengøring og desinfektion/sterilisation 90 % af brygprocessen. Det er selvfølgelig skudt langt over mål, men det er blot for at understrege vigtigheden af det. Slækker du på de parametre, så får du altså også et resultat derefter; ganske ofte udrikkelig øl. Måske ikke dagen efter flaskning, men ugen efter, når mikroberne er gået i gang i det færdige bryg. Derfor – GØR NU RENT!

Rengøring; hvis du virkelig hader rengøring, så gå for guds skyld ikke i gang mad at brygge øl! Det er en hjørnesten under brygprocessen, for hvis du ikke har fået dit udstyr gjort ordentligt rent, så kan du heller ikke få desinficeret eller steriliseret det godt nok.

Som jeg allerede har nævnt andet steds, så siger jeg altid til bryggere under et af mine brygkurser, at når man brygger, så vægter rengøring og desinfektion/sterilisation 90 % af brygprocessen. Det er selvfølgelig skudt langt over mål, men det er blot for at understrege vigtigheden af det. Slækker du på de parametre, så får du altså også et resultat derefter; ganske ofte udrikkelig øl. Måske ikke dagen efter flaskning, men ugen efter, når mikroberne er gået i gang i det færdige bryg. Derfor – GØR NU RENT!

Go to Top