Campden benyttes for at undgå oxidering af øl, vin, cider og juice.
Campden vinsvovl pr. 100 g
kr.45.00
4 på lager
4 på lager
Beskrivelse
Campden vinsvovl pr. 100 g
Kaliumdisulfit (kaliummetabisulfit) kaldes også Campden vinsvovl. Det tilvejebringer svovldioxid, og bruges til at forhindre oxidation af juice/vin/øl/cider, til at dræbe vildgær på druer/frugt/bær og til at stoppe en gæringsproces.
I fødevareindustrien som tilsætningsstof (E224) konserveringsmiddel, antioxidant og antimikrobisk til frugter (tørrede, glaserede), grøntsager (løg, kartofler osv.), juice (citrus og vindruer) og fisk (rejer og rejer).
Dosering: 1-2 gram pr. 10 liter. Tilsættes 24 timer før gærkulturen tilsættes, hvis du vil modvirke den vilde gær på druer, frugt og bær. Anvendes også under lagring og inden aftapning, hvis vinen skal opbevares i mere end seks måneder.
Udseende: hvidt krystallinsk pulver, med let lugt af svovldioxid
Formel: K2S2O5
Molekylvægt: 222,33
Synonymer: Kaliumbisulfit vandfri, kaliumpyrosulfit, kaliumdisulfit
Yderligere information
Vægt | 0.130 kg |
---|---|
Størrelse | 8 × 8 × 4 cm |
Mængde | 50 g, 100 g, 250 g |