Smashingly simple soothing sarcasm – All-grain øl kit SMASH IPA 4/8/23 l.

kr.144.00kr.274.00

All-grain kit til brygning af en SMASH IPA. Denne er overgæret.

Beskrivelse

All-grain øl kit SMASH IPA.

Kongsted Hjemmebryg har været i laboratoriet for at fremtrylle et afkog, der er den værste pulverheks og kvaksalver værdig!!!

Hmm. Eller også har vi bare sat os ned og studeret arsenalet af malt, humle, gær og krydderier, og så prøvet at finde de forskellige smagsnuancer, der kunne spille sammen for at give os en spændende smagsoplevelse. Vi opfordrer dig på det kraftigste til at benytte lugtesancen samtidig med smagssancen, for duften af hjemmebrygget øl får du ikke i fabriks- og masseproducerede øl.

Hvad er en SMASH IPA?

En SMASH IPA betyder Single Malt And Single Hops. Det er altså en sammentrækning, som på dansk betyder 1 type malt og 1 type humle. Når du brygger en SMASH IPA bliver det en mere “ren” stilart, fordi ikke så mange aromastoffer skal kæmpe om gunsten. Her får du aromastofferne fra Pale malten, Hercules humlen og Verdant IPA gæren. Det største bidrag til oplevelsen kommer naturligvis fra humlen; det gælder både bitterheden, smagen og duften. Du skal naturligvis vælge et all-grain kit SMASH IPA, hvis du er et rigtigt “humlehoved”, og bare godt kan lide øl med en voldsom bitterhed eller en mere kompleks, fintonet bitterhed fra en enkelt humletype.

De Danske Øldommere udgiver med jævne mellemrum deres stilartsdefinitioner. Det er jo sådan set meget smart at udgive  sine egne definitioner, når man selv skal bedømme ud fra den! Makes sense. SMASH IPA har ikke fundet vej til den nyeste udgave af stilartsdefinitionerne, men hvis SMASH IPA er kommet for at blive, så dukker den nok op i en senere udgave. Du kan læse mere om det her: Danske Øldommere – stilarter

Denne opskrift indeholder:

  • Malt: Pale
  • Bitter-, smags-, aroma- og tørhumle: Hercules
  • Tørgær: Brewly London Haze
  • Irish moss til klaring

Den færdige øls forventede karakteristika (øllets farve og konsistens kan godt variere lidt fra billedet).

  • Alcohol ABV: 5,6 %
  • Farve EBC: 12 (gylden)
  • Bitterhed IBU: 44 (en del bitterhed)

OBS: denne øl udvikler en optimal gæring ved 20° C i op til 15 dage.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Batch

4 l. øl, 8 l. øl, 25 l. øl

Valsning

Ja, Nej

Go to Top