Ascorbinsyre C-vitamin

kr.25.00kr.60.00

Ascorbinsyre kan modvirke oxidation.

Varenummer (SKU): N/A Kategorier: ,

Beskrivelse

Ascorbinsyre

Ascorbinsyre, bedre kendt som antioxidanten  C-vitamin, bruges mod oxidation af juice, vin og øl. Neutraliserer lipoxygenase (LOX) under den varme side af ølbrygning. Det “spiser” ilten til stede i opløsningen i brygvand, mæsk, urt eller det færdige øl. Du kan eksempelvis bruge det i dette all-grain kit.

Dosering: 0,5 g / 10 liter.

Opløs pulveret i en lille smule lunken, kogt vand, før det tilsættes væsken ved omrøring. Der er lidt forskellige holdninger til tilsætningstidspunktet. De fleste tilsætter det ved start af gæring, tørhumling eller lige før flaskning.

Sulfitter er en almindeligt kendt kemisk antioxidant, der, når de tilsættes øl, skaber et stærkt reduktionsmiddel, der fører til en redoxreaktion. En anden kemisk antioxidant, der har fået øget opmærksomhed, er ascorbinsyre eller C-vitamin, som foretrækkes af nogle bryggere, da det ikke indeholder sulfitter og dermed udgør mindre risiko for forbrugerne.

I lighed med sulfitter er ascorbinsyre blevet brugt som et effektivt middel til at forhindre oxidation i vin. Det er først for nylig blevet accepteret blandt bryggere til ølbrygning.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Mængde

25 g, 50 g, 100 g

Go to Top