Klaringsmidlet, der hjælper med at give en klar øl uden uønskede bestanddele/bundfald.
Irish moss
kr.20.00 – kr.70.00
Beskrivelse
Irish moss
Irish moss er et naturligt klaringsmiddel udvundet af tang. Det anvendes under urtkogning, hvor det binder proteinforbindelser, der ellers vil gøre dit øl uklart. Man kan også kalde det et klumpningsmiddel, der lettere samler proteiner og andre bestanddele, så det synker til bunds i gærbeholderen.
Canadian Chondrus er et 100 % naturligt produkt fremstillet af carrageenanholdige marine planter (rødalger/tang). Det er sammensat af protein, kulhydrater, marine salte og sporstoffer. Brugen af carrageenan har været anerkendt som en effektiv proteinkoagulant under opkogningen. Producenter høster og renser tang, forarbejder det derefter til flager med mange af de koagulerende egenskaber af forarbejdet carrageenan.
Irish moss virker som et klaringsmiddel på grund af dets evne til at kombinere med protein. Under kogningsprocessen tiltrækker ionerne af Canadian Chondrus de ladede ioner af urten til at danne uopløselige komplekser, der falder ude af opløsning, mens bundfældningsprocessen fortsætter. De store flokke trækker andre partikler ud, hvilket forbedrer klaringen. Canadian Chondrus bidrager også til en renere gæring ved at lette frigivelse af kuldioxid fra gærcellevæggen under aktiv gæring.
Dosering: vi anbefaler ca. 1½ gram til 5 liter urt eller 5-6 gram til 25 liter urt. Tilsættes 10-15 min. før urtkogningen er slut.
Irish moss er altid en del af væres all-grain kits.
Yderligere information
Vægt | N/A |
---|---|
Størrelse | N/A |
Størrelse | 50 g, 100 g, 250 g |