Affectionately Ansager appears able – All-grain øl kit Amber Ale 4/8/23 l.

kr.134.00kr.274.00

All-grain kit til brygning af en amber ale. Denne er overgæret.

Beskrivelse

All-grain øl kit Amber Ale. Den komplette benævnelse er American Amber Ale – ofte som forkortelsen AAA.

Kongsted Hjemmebryg har været i laboratoriet for at fremtrylle et afkog, der er den værste pulverheks og kvaksalver værdig!!!

Hmm. Eller også har vi bare sat os ned og studeret arsenalet af malt, humle, gær og krydderier, og så prøvet at finde de forskellige smagsnuancer, der kunne spille sammen for at give os en spændende smagsoplevelse. Vi opfordrer dig på det kraftigste til at benytte lugtesancen samtidig med smagssancen, for duften af hjemmebryg får du ikke i fabriks- og masseproducerede øl.

Hvad er en Amber Ale?

Oprindelsen af stilarten menes at være et biprodukt af American Pale Ale, der opstod på vestkysten, og som var svagt påvirket af Pale Ales fra England. Primo 1980’erne blev den amerikanske Amber Ale først gjort populær af bryggere fra Californien og Pacific Northwest. Mange anså den som en mellemting mellem Pale Ale og Brown Ale. Med henvisning til ales, der spænder fra rav og kobber til dybe røde nuancer, har en moderat til tung krop og bruger amerikansk humle, vandt stilen hurtigt popularitet og spredte sig som en steppebrand over hele Nordamerika.
Disse kobberrøde bryg har en tendens til at have en rigere mundfornemmelse og krop end tilsvarende American Pale Ales. Det første og mest åbenlyse kendetegn ved denne stil er den rødlige farve, og selvom de er tæt beslægtet med irske røde ales, har de en tendens til at bruge humle med mere blomsteraccent. Amerikanske Amber Ales er også normalt mørkere i farven, har mere karamelsmag og mindre humlearomatiske stoffer og har nogle gange mere fylde.

De Danske Øldommere udgiver med jævne mellemrum deres stilartsdefinitioner. Det er jo sådan set meget smart at udgive  sine egne definitioner, når man selv skal bedømme ud fra den! Makes sense. AAA har ikke fundet vej til den nyeste udgave af stilartsdefinitionerne, men den har faktisk tidligere været det. Hvorfor den pludselig ikke er anset værdig som stilart i Danmark er en gåde. At All-grain øl kit Amber Ale er en dejlig øl, kan du jo prøve her. Du kan læse mere om det her: Danske Øldommere – stilarter

Denne opskrift indeholder:

  • Malt: Pale, Cara Blond, Torrefied Wheat, Black, Vienna, Caramel Pils
  • Bitter-, smags-, aromahumle: First Gold, Crystal, Tettnanger
  • Tørgær: SafAle US-05
  • Irish moss til klaring

Den færdige øls forventede karakteristika (øllets farve og konsistens kan godt variere lidt fra billedet):

  • Alcohol ABV: 5.0 %
  • Farve EBC: 30 (kobber/karamel)
  • Bitterhed IBU: 25 (let bitter)

OBS: denne øl udvikler en optimal gæring ved 18 – 22° C.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Batch

4 l. øl, 8 l. øl, 25 l. øl

Valsning

Ja, Nej

Go to Top