Plenty pilgrims plan pleasantly – All-grain øl kit Double IPA DIPA 4/8/23 l.

Hjem » Shoppen » Plenty pilgrims plan pleasantly – All-grain øl kit Double IPA DIPA 4/8/23 l.

Plenty pilgrims plan pleasantly – All-grain øl kit Double IPA DIPA 4/8/23 l.

kr.154.00kr.319.00

All-grain kit til brygning af en Double IPA. Denne er overgæret.

Beskrivelse

All-grain øl kit Double IPA (DIPA).

Kongsted Hjemmebryg har været i laboratoriet for at fremtrylle et afkog, der er den værste pulverheks og kvaksalver værdig!!!

Hmm. Eller også har vi bare sat os ned og studeret arsenalet af malt, humle, gær og krydderier, og så prøvet at finde de forskellige smagsnuancer, der kunne spille sammen for at give os en spændende smagsoplevelse. Vi opfordrer dig på det kraftigste til at benytte lugtesancen samtidig med smagssancen, for duften af hjemmebrygget øl får du ikke i fabriks- og masseproducerede øl.

Hvad er en DIPA?

En Double IPA er en IPA, der indeholder ekstra humle og malt. Den tilføjede ekstra mængde af humle fremmer mere bitterhed, mens den ekstra malt giver en mere tydelig maltsmag. Brugen af forskellige malttyper bidrager selvfølgelig til maltaromaernes modspil til bitterheden. Når der tilsættes mere malt, har gæren mere sukker at omdanne til alkohol, så du ender med et stærkere bryg. I denne DIPA er der tilføjet lidt karamelmalt og en anelse druesukker, som sammen efterlader en smule restsødme i det færdige hjemmebryggede øl.

De Danske Øldommere udgiver med jævne mellemrum deres stilartsdefinitioner. Det er jo sådan set meget smart at udgive  sine egne definitioner, når man selv skal bedømme ud fra den! Makes sense. 😉 Double IPA har ikke fundet vej til den nyeste udgave af stilartsdefinitionerne, men hvis Double IPA er kommet for at blive, så dukker den nok op i en senere udgave. Du kan læse mere om det her: Danske Øldommere – stilarter

Denne opskrift indeholder:

Den færdige øls forventede karakteristika (øllets farve og konsistens kan godt variere lidt fra billedet):

  • Alcohol ABV: 7,6 %
  • Farve EBC: 18 (ravgylden)
  • Bitterhed IBU: 58 (stærk bitterhed)

OBS: denne øl udvikler en optimal gæring ved 18 – 22° C.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Batch

4 l. øl, 8 l. øl, 25 l. øl

Valsning

Ja, Nej

Go to Top