Nelliker – hele

Hjem » Shoppen » Nelliker – hele

Nelliker – hele

kr.18.00kr.50.00

Nelliker til højtidsøl.

Beskrivelse

Nelliker – hele

Hvis du vil tilføre dit bryg et såkaldt varmt (jule)krydderi under urtkogningen, kan du med fordel benytte nelliker hele. Hvor meget du vil bruge, er en smagssag!, men ½ – 2 g pr. 4 l. eller 3 – 10 g pr. 23 l. batch er et godt udgangspunkt. Nelliker giver en meget gennemtrængende smag, så pas på.

Nellike er et populært krydderi, der bruges i ølbrygning, kendt for sin distinkte smagsprofil, der inkluderer varme og krydrede noter. Dens stærke aroma tilføjer kompleksitet til smagen af øl, og påvirker den med antydninger af en let krydret sødme. Brugen af nelliker i brygning forbedrer den overordnede sanseoplevelse ved at give et ekstra lag af smag.

De bruges almindeligvis som ingrediens i forskellige ølstile såsom belgiske Witbiers, Hefeweizens og visse krydrede ales. Man kan næsten heller ikke brygge en højtidsøl uden. Det tilsættes ofte under forskellige stadier af brygningsprocessen som mæskning eller kogning for at give dets unikke smag til brygget. De har også antimikrobielle egenskaber, der kan hjælpe med at bevare øl og forhindre fordærv. Du kan finde et all-grain kit her.

 

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Størrelse

25 g, 50 g, 100 g

Go to Top