Spraymalt, light/pale, EBC 15

Hjem » Shoppen » Spraymalt, light/pale, EBC 15

Spraymalt, light/pale, EBC 15

kr.45.00kr.200.00

Light/Pale spraymalt til erstatning for, eller som øvrig tilsætning i forhold til, malt, sukker eller ekstraktkit i din opskrift.

Beskrivelse

Spraymalt er bogstaveligt talt et ekstrakt af malt. Når man brygger øl med maltekstrakt, er der ingen grund til selv at lave mæskningen; blot at koge urten er tilstrækkeligt. Denne måde at brygge på foretages af mange hjemmebryggere i Amerika; den såkaldte mini mæsk eller delvis mæsk metode. Vær dog opmærksom på, at 1 kilo bygmalt ikke indeholder samme mængde sukker som 1 kilo maltekstrakt:

1 kg maltekstraktpulver = 1,60 kg malt
1 kg bygmalt = 0,62 kg maltekstraktpulver
1 kg flydende maltekstrakt = 0,80 kg maltekstraktpulver
1 kg flydende maltekstrakt = 1,30 kg malt

Brug af maltekstrakt som gærstarter:
Opløs 100 g maltekstraktpulver i 800 ml vand. Kog i 5 minutter, lad derefter afkøle til 20-25°C, hæld i en steril Erlenmeyer-kolbe eller flaske med luftsluse og tilsæt til sidst gæren.

Maltekstraktpulver er hygroskopisk; det absorberer eller tiltrækker fugt fra luften. Det er vigtigt, at den opbevares på et tørt og køligt sted. Når pakningen er blevet åbnet; genluk med så lidt luft som muligt i pakningen.

Foreslåede anvendelser:

1. Erstat 50/50 med sukker: 1/2 kg sukker plus 1/2 kg spraymalt. Brug dette i enhver opskrift på ølsæt, som foreslår tilsætning af 1 kg sukker. Denne opskrift hjælper markant med at forbedre den overordnede kvalitet og smag af din øl.

2. Erstat alt det anbefalede sukker i ølsættets opskrift med 2 poser spraymalt á 500 g. Vigtig bemærkning: Når du bruger denne opskrift, skal du bruge Brewferm® Topgær, da du vil producere en særlig rig og fyldig øl, som kræver de forbedrede gæringsegenskaber fra Brewferm® Topgæren. Du skal blot erstatte de 2 pakker spraymalt med de 1 kg sukker, der er angivet i ølsættets opskrift. Dette vil brygge øl af højeste kvalitet og forvandle ethvert standard ølsæt til et premium-kit med en særlig høj procentdel af malt.

3. Tilføj en pakke spraymalt til enhver standardopskrift ud over de 1 kg sukker, der er foreslået i ølsættets grundopskrift. Dette vil ikke kun booste maltsmagen, men også brygge en stærkere øl uden at ødelægge øllets naturlige karakter. Det bryggede øl vil være cirka 20 % stærkere end standardopskriften.

I den lidt mere kuriøse ende, så kan du benytte spraymalt som sneglegift sammen med en mælkekarton. Læs f.eks. en artikel her:

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Størrelse

0,5 kg, 1 kg, 3 kg

Go to Top